15 Temmuz şehitleri mezarları başında anıldı

(HABER MERKEZİ)- Adana Valisi Süleyman Elban ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında şehitler mezarlığını ziyaret ettiler.

Vali Elban ve Başkan Karalar, hain darbe girişimi sırasında Ankara’daki Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan ikiz polis memurları Ahmet Oruç, Mehmet Oruç ve Yunus Uğur ile İstanbul 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Kışlasında darbecilere müdahale esnasında şehit olan P. Uzm. Çvş. Halit Yaşar Mine’nin Ali Hocalı, Asri ve Buruk mezarlıklarındaki kabirlerini ziyaret ettiler.

Şehitlerin kabirlerinin tek tek ziyaret edilip karanfil bırakıldığı ziyarete Vali Süleyman Elban,10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Gürel Özusta, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile şehitlerin aileleri katıldı.

Kabir ziyaretinde şehit yakınları ile yakından ilgilenen Vali Süleyman Elban, “4 yıl önce malumunuz ülkemiz, insanlarımız hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen milletimizin acısı yüreklerde dinmedi. Yarın 15 Temmuz’u anacağız. Bugünde şehitlerimizin yanına geldik, dualar ediyoruz. Ailelerine taziyelerimizi iletiyoruz. Rabbim inşallah FETÖ ve hiçbir terör örgütüne fırsat vermesin. Rabbim bayrağımızı indirmesin, ezanımızı dindirmesin” dedi.

15 Temmuz ruhunun hatırlandığı ve duygu dolu anların yaşandığı şehitlik ziyaretlerinde vatanı, milleti ve bayrağı için şehadet şerbeti içen tüm şehitler için Kuran-ı Kerim’den sureler okundu ve şehitlerin ruhlarına dualar edildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor