2.4 MİLYON ÖĞRENCİ EĞİTİMDEN UZAK

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “81 ilde yapılan Covid-19 salgınında EBA’ya erişim raporunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.Orhan Sümer, “ Milyonlarca öğrenci uzaktandan eğitimden mahrum” dedi.

TÜRKİYE’DE  2.4 MİLYON ÖĞRENCİ EBA’YA HİÇ ERİŞEMEDİ

Orhan Sümer, “Aylardır dile getirdiğimiz konu EBA’ya erişim raporuyla tescillenmiştir. Rapor ile eğitimdeki durumun vahamiyeti ortaya çıkmıştır. Rapora göre Türkiye’de 2.4 milyon öğrenci EBA’ya hiç erişemedi. Tüm Dünya aynı şartlar altındayken hangi uygulamaları yerie getirmiş, eğitimin aksamaması için neler yapılmalı defalarca çağrı yaptık. Milyonlarca öğrencinin uzaktan eğitime hiç erişememesi demek, öğrencilerinin eğitim hayatlarının bir senesinin kaybolması demektir. Bu vebal ne yazık ki ilgili Bakanlıkları boynundadır.” Dedi.

ADANA’DA 70 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİMDEN MAHRUM

Orhan Sümer, “Adana’da 70.303 öğrenci EBA’ya hiç giremedi. Bu Adana’da öğrencilerin yüzde 14’ü uzaktan eğitimden mahrum kaldı ve eğitim alamadı demektir.

Tek bir cocuğumuzun bile eğitimden mahrum kalmasının vebali Milli Eğitim Bakanlığının boynundadır.

Defalarca dile getirdik, internet alt yapısı sağlanmadan, çocuklara bilgisayara temin edilmeden, internet üzerinden gerçekleşen eğitimler ne yazık ki kayıp nesiller yaratacaktır. Bu duruma son vermek ilgili tüm Bakanlıkların görevidir.” Dedi.

KÖY OKULLARI YOK SAYILIYOR

Orhan Sümer, “Hafta başında köy okulları açıldı. Ancak köy okulları da uzaktan eğitimde büyük sıkıntılar yaşıyor. Büyükşehir Yasası nedeniyle kendileri köyde olsalar da adresleri kentte görünen köy okulları MEB’in son envanterine ‘köy okulu’ olarak girmedi. Aslında varlar ancak yok sayılıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı bu sorunu dahi çözemiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı çocuklarımızın uzaktan eğitimden mahrum kalmasını engelleyecek adımları derhal atmalıdır.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor