2. GELENEKSEL BAĞLAMA GÜNLERİ 1-5 EYLÜL’DE YAPILACAK

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Aşık Veysel anısına düzenlenen ve bu sene 1-5 Eylül tarihleri arasında ikincisi yapılacak olan Bağlama Günleri’nin basın toplantısı yapıldı.

HABER: CANSU ERSOY

Geçen sene ilki yapılan ve bu sene de ikincisi yapılacak olan Bağlama Günleri’nin Basın toplantısı Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu Fuaye Alanı’nda yapıldı. Mart ayında yapılması planlanan ama deprem yüzünden ileri tarihe ertelenen Bağlama Günleri 1-5 Eylül tarihleri arasında birçok sanatçının katılımıyla gerçekleşecek.  UNESCO tarafından bu yılın Aşık Veysel yılı ilan edilmesi nedeniyle Bağlama Günleri Aşık Veysel’in anısına ithaf edildi.

Basın açıklamasında etkinlikle ilgili açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, “Aşık Veysel’in anısına 1 Eylül’de başlayıp 5 Eylül’de sona erecek. Etkinliğin son gününde büyük bir konser vereceğiz. Aşık Veysel’i günlerce ansak yetmez. Çünkü böyle bir değer aylarca anlatılır, aylarca işlenir. Biz de gönülleri gönüllere bağlamak adına Ejder Bey’in önerisiyle başlayan ve geleneksel hale getirdiğimiz Bağlama Günleri’nde bu sene Aşık Veysel’i anarak devam edeceğiz” dedi.

Konservatuar Müdürü Ali Dağıstanlı’da etkinlikle ilgili bilgi verdi. Dağıstanlı, etkinliğin son gününde Arif Sağ ve Tolga Sağ’ın konserinin olacağını özellikle vurguladı. Dağıstanlı, ayrıca etkinlik kapsamında birçok panel, etkinlik, sergi ve konserlerin de olduğunu bildirdi.

Ayrıca yapılan açıklamada “Bağlama Anadolu ve Türk toplumu açısından çok önemli bir enstrüman olmasının ötesinde önemli bir kültür aktarım aracıdır. Bağlama Anadolu halkının parmak izi gibidir. Anadolu halkı dertlerini, sevinçlerini ve yaşamlarıyla ilgili her şeyi bağlamayla anlatmıştır. Aynı zamanda, Anadolu halkının büyük bir bölümü bağlamayla ibadet etmiştir, etmektedir. Bağlamayı tanımak tarihimizi bilmektir. Bağlamayı tanımak halkımızın düşünce ve inanç biçimini tanımaktır. Bağlamayı tanımak, kısaca halkımızı tanımaktır. Halkını tanımayan, tarihini, dününü bilmeyenler, bu gününü doğru değerlendiremezler. Bu gününü doğru değerlendiremeyenler yarınlarını doğru inşa edemezler. Bu nedenle Bağlama günlerimizde, bu konularla ilgili gündüzleri Akademisyen ve sanatçıların katıldığı paneller yapılacak, akşamları da o konularla ilgili konserler verilecektir” denildi.

Etkinliğin Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşeceği son gün yapılacak olan konserin de Merkez Park Amfi Tiyatro’da düzenleneceği belirtildi.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor