20 YIL SONRA YENİDEN UĞUR MUMCU İSMİ CEYHAN’DA YAŞAYACAK
20 YIL SONRA YENİDEN UĞUR MUMCU İSMİ CEYHAN’DA YAŞAYACAK
ADANA (BÖLGE)-1999 yılında dönemim belediye başkanı tarafından Yumurtalık Bulvarı olarak değiştirilen Ceyhan Uğur Mumcu Bulvarı 20 yıl sonra yeniden adına kavuştu.
Yeniden Uğur Mumcu adını alan bulvarın tabelası Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun 27. ölüm yıl dönümünde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar tarafından takıldı.
“Uğur Mumcu Bir Efsanedir, Adına Dokunulmaz”
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ile birlikte Uğur Mumcu Bulvarı tabelasını yeniden ait olduğu yere takan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar; “ 20 yıl önce yerinden çıkarılıp Yumurtalık Bulvarı yapılmaya çalışılan Uğur Mumcu Bulvarı’nı Kadir kardeşimin gayretleri ile yeniden adına kavuşturduk. Uğur Mumcu Türkiye aydınları için efsane bir isimdir. Adına dokunulmaz” ifadelerini kullandı.
“Uğur Mumcu İsmi Yeniden Ceyhan’da Yaşayacak”
Tabelanın takılması sırasında açıklama yapan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar; “Özgürlüğün simgesi, Cumhuriyet’in sesi olan Uğur Mumcu, Kuva-i Milliye ruhuyla yaşayan, yüreği yurt sevgisiyle dolu, Türkiye’nin kaybettiği en büyük değerlerden biridir. Türk halkının bağrına bastığı bir ismi Ceyhan’ın bulvarlarından söküp almak vatandaşın vicdanında yer bulmayan, talihsiz bir karardı. Şimdi biz, 20 yıl sonra başarılı çalışmalarıyla Türk halkında derin izler bırakan yurtsever, cesur aydın Uğur Mumcu’nun adını ölümünün 27. yıl dönümünde Başkanımız Sayın Zeydan Karalar ile birlikte yeniden bulvarımıza veriyoruz. Ceyhan adına kendisine çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyeti, bağımsızlığı, özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü savunan Uğur Mumcu’yu bir kez daha saygı ve özlemle anıyorum” dedi.
20 Yıl Önce Ne Olmuştu?
15 Haziran 1999’da dönemin belediye başkanının girişimiyle Uğur Mumcu Bulvarı’nın, Yumurtalık Bulvarı olarak değiştirilmesine tepki gösteren vatandaşlar kararı yürüyüşle kınamak istemişlerdi. Kaymakamlık bu yürüyüşe izin vermeyince, vatandaşlar sökülen tabelanın yerine, karanfillerle süsledikleri ve üzerinde “Uğur Mumcu Bulvarı” yazılı bir karton tabela asmışlardı.
Bu sırasında karşıt görüşlü bazı kişiler, “Uğur Mumcu” yazılı karton tabelayı yerinden sökerek yere atarmış, bıçakla kartonu parçalamışlardı.