‘200 BİN DEPREM KONUTUNU YIL SONUNA KADAR TESLİM EDECEĞİZ’

(HABER MERKEZİ)-Gerçekleştireceği bir dizi program için Adana’ya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, Adana havalimanında Vali Yavuz Selim Köşger ile kent protokolü tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından Adana Valiliğini ziyaret eden Bakan Kurum, Şeref Defterini imzalayıp Vali Köşger’le Valilik Makamında bir müddet görüştü.

Makamda gerçekleştirilen görüşmenin ardından makam toplantı salonunda düzenlenen Değerlendirme Toplantısı’nda Bakan Kurum’a Adana’da gerçekleştirilen proje ve çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

Adana Milletvekillerimizin de katıldığı ziyaret Valilik toplantı salonunda düzenlenen Adana İl Koordinasyon Toplantısı’yla sürdü.

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Bakan Kurum; deprem bölgesinde vatandaşların ihtiyaçlarını giderecek adımlar atacaklarını belirterek, “İnşallah Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde 2025’ten itibaren bu bölge, 11 ilimiz, Türkiye’nin kalkınma ve refah bölgesi olacaktır.” dedi.

Bakan Kurum, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerden etkilenen 11 ilde seferberlik anlayışıyla başlattıkları çalışmaların süratle devam ettiğini söyledi. Yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutunu teslim edeceklerini dile getiren Bakan Kurum, “Hamdolsun tüm deprem bölgesinde, illerimizde, ilçelerimizde çok önemli mesafeler katettik. Bu çalışmaların sonuçlarını yuvalarına kavuşan afetzede vatandaşlarımızın gözlerinde görüyoruz. İnşallah her ay 25-30 bin konutumuzu da teslim etmek suretiyle etap etap depremzede vatandaşlarımıza konutlarımızı teslim edeceğiz. 2025’e geldiğimizde deprem bölgesinde evine girmeyen depremzede kardeşimiz, vatandaşımız kalmayacak.”dedi.

Adana’da bugüne kadar 2 bin 316 ev ve iş yerini teslim ettiklerini belirten Bakan Kurum, “Tufanbeyli, İmamoğlu, Çukurova, Sarıçam, Ceyhan, Seyhan ve Yumurtalık’ta devam eden 10 bin 586 konutumuz, iş yerimiz hızlıca tamamlanacak ve vatandaşlarımıza verilecek.” dedi.

SİYASET ÜSTÜ BİR ANLAYIŞLA ADIMLARIMIZI ATACAĞIZ

Tüm bakanlıklar ve ilgili birimlerin, deprem bölgesinde sadece ev yapma anlayışıyla çalışmadığını vurgulayan Bakan Kurum, “Deprem bölgesinin istihdamı, büyümesi, burada turizmin, ticaretin yeniden canlanması için kent meydanları, spor alanları, kültür ve sanat eserleriyle bir şehircilik modeli ortaya koyuyor ve bu manada geleceğin muhteşem Türk şehirlerini inşa etmeye çalışıyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlığımızı kurtaran bu istiklal şehirlerini, istikbalimizin de şehirleri görüyor, bu anlayışla çalışmalarımızı yürütüyoruz.” dedi.

Afetten etkilenen 11 ilde yaşayan vatandaşları deprem şehitlerinin emaneti gördüklerini ifade eden Bakan Kurum, “Siyaset üstü bir anlayış ve bakışla tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek adımlarımızı atacağız. Depremzede kardeşlerimiz gülmedikçe biz ekip arkadaşlarımızla gülmeyeceğiz. Oradaki afetzede kardeşlerimiz, çocuklarımız, yavrularımız evlerinde huzur içerisinde oturmadıkça biz evimizde kendimizi huzurlu hissetmeyeceğiz. Projeleri yaparken, Sayın Cumhurbaşkanı’mızdan gördüğümüz, milletimizin de bizden beklediği gibi hep insan odaklı çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde 2025’ten itibaren bu bölge, 11 ilimiz, Türkiye’nin kalkınma ve refah bölgesi olacaktır.”dedi.

ADANA’DAKİ DİĞER ÇALIŞMALAR

Adana’da Kimya Organize Sanayi Bölgesi’ne ait Çevresel Etki Değerlendirme sürecini titizlikle yürüttüklerini, talepler ve vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda ilgili birimlerin süreci titiz ve hızlı şekilde tamamlayacağını anlatan Bakan Kurum, konteyner limanı çalışmalarına değinerek “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızca tahsisi istenilen ve Adana’nın geleceği adına çok önemli olduğunu düşündüğümüz, Adana’mızın kalkınmasına çok büyük katkısı olacak büyük konteyner limanımızı inşallah Adana’mıza süratle kazandıracağız. Önümüzdeki hafta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza bu tahsisi inşallah gerçekleştireceğiz. Adana’mızın geleceğine yönelik çok büyük bir yatırımı yapmış olacağız. Bu yatırım hem tarımsal hem de endüstriyel açıdan bölgemizin gücüne güç katacaktır.”dedi.

Vatandaşların, keresteciler gibi farklı sanayi tesisleri hakkındaki arsa ve alan taleplerine ilişkin de çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan Kurum, “İnşallah en kısa zamanda onlara arsayı tahsis etmek ve orada çalışmaları başlatmak suretiyle sanayimizi de bir düzen altına alacak adımları atacağız.” diye konuştu.

TOKİ ŞAMBAYADI DEPREM KONUTLARINI GEZDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum, Adana’daki programını Toplu Konut İdaresi Başkanlığı koordinesinde Şambayadı Mahallesi’nde yapılan deprem konutlarına gerçekleştirdiği ziyaretle sürdürdü.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerin ardından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı koordinesinde Çukurova ilçesi Şambayadı Mahallesi’nde yapılan ve hak sahiplerine teslim edilen deprem konutlarını inceleyen Bakan Kurum ile Vali Köşger, bir ailenin evine konuk oldu. Bakan Kurum, ziyareti sırasında bir müddet sohbet ettiği vatandaşların taleplerini dinledi.

Bakan Kurum inceleme ziyareti sırasında konutların ödemesine ilişkin soru soran bir vatandaşa, “Sayın Cumhurbaşkanımız yüzde 50’ye kadar inşallah indirim yapacak. Altyapı bedellerini maliyetlere koymayacağız. Ödeme de 2 yıl ödemesiz, 18 yıl faizsiz. Yani çok cazip. Buraları hiç düşünmeyin.” yanıtını verdi.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor