27 Mart Dünya Tiyatro Günü Bildirisi

HABER: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-Mektebim Drama Bölüm Başkanı Burcu Kavaklıpınar, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında bir bildiri yayınladı. Kurum adına yayınlanan bildiri de tiyatronun insan hayatındaki önemine değinen Kavaklıpınar, “Çok Yaşa Sen Tiyatro” temasıyla 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü ve haftasında Türk tiyatrosundan ve klasik eserlerden oluşan geniş bir repertuvarın sahnede olacağı, birbirinden değerli sanatçıları katılacağı Mektebim 5. Gençlik Tiyatro festivalinin de başladığını belirtti.

İnsanlık tarihi kadar eskidir “tiyatro” ve insanlık var oldukça yaşamaya devam edecektir. Tiyatro, biraz senden biraz benden ve aslında hepimizden insanlık hikâyeleri anlatmıştır sahnelerden.

Tiyatro, insan olma yolunda ilerlerken sevgiyle ve sanatla yön verecek hepimize. Karşılığında bir alkış alacak bizden. Ama öylesine savrulmuş olanından değil. Çünkü alkış iki elin şaklatması ile rast gele savrulacak bir eylem değildir. Sahneler oyuncusuz ve izleyicisiz olmayacak öyle umutsuz kelimeler de söylemeyeceğim sizlere çünkü William Shakespeare’in söylediği gibi bütün dünyanın sahne olduğu bir dünyada sıramız geldikçe gireceğiz ve çıkacağız. Sahneden dünyaya o ışıltı tılsım yayılacak kalplerimize gerçekliklerimiz, yaşadıklarımız. Sen çok yaşa tiyatro. Sütnine elinde götürün çocuklarınızı tiyatroya, anlatacak öğretecek çok şeyi var. Sevgiyle kucaklayacak onları kendi çocukları gibi ninniler ile masallar ile büyütecek gönlünde. Hayal perdesini aralayacak onlar için. Cemal Süreya’nın söylediği gibi büyüdüklerinde kendi hayallerini cetvelle çizmesinler diye. Sen çok yaşa tiyatro. Bizim gibi bizim içimizden doğan bizden biz anlatmaya devam eden tiyatro sen çok yaşa.

27 Mart Dünya Tiyatro Günümüz kutlu olsun.      

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor