29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KABUL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

(HABER MERKEZİ)- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü dolayısıyla Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ve Eşi İrem Beyza Elban’ın ev sahipliğinde kabul töreni düzenlendi.
Vali Elban ve eşi İrem Beyza Elban, kabul törenine katılan tüm davetlileri karşılayarak program boyunca davetlilerle yakından ilgilendi.
Törende bir konuşma gerçekleştiren Vali Elban Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 99. yıl dönümünü kutladığını belirterek başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Millî Mücadele’mize hizmet eden tüm kahramanlarımızı, bizlere bağımsızlığımızı armağan etmek uğruna canını veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla andığını dile getirdi.
Cumhuriyet’imizin bir asra erişmesine sadece bir yıl kaldığını hatırlatan Vali Elban, “İnşallah gelecek yıl Cumhuriyet’imize yakışır, anlamlı ve güzel bir programda daha beraber oluruz diye temenni ediyorum. Geçen yıl burada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonumuzdaki konuşmamda, özellikle 100. yılla ilgili heyecanımı sizlerle paylaşmıştım. O da 5 Ocak Adana’nın kurtuluş günü heyecanıydı. Tüm Adanalı hemşehrilerimiz, kamu kurum ve kuruşlarımız, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız ve bu kente sevdalı herkes, Adana’mızın kurtuluşunun 100. yıl etkinliklerine çok büyük katkı verdi. Çok güzel, Adana’ya ve ecdadımızın aziz hatırasına yakışır bir 5 Ocak kutlaması yaptık. İnşallah gelecek yıl Cumhuriyet’imizin 100. yıl kutlamalarını da milletimizin her kesimiyle büyük bir coşku ve gururla gerçekleştireceğiz. Bugün, 100. yıl coşkumuzun bir provası olduğunu düşünüyorum. Gelecek yıl Cumhuriyet’imizin 100. yılına yakışır güzel bir program olması için hiç vakit kaybetmeden hazırlıklarımıza başlayacağız.” dedi.
Yüce milletimizin yüzyıllar boyunca hem özgür, onurlu ve şerefli yaşadığını hem de tüm insanlığın böyle bir hayat sürmesi için gayret gösterdiğini söyleyen Vali Elban, “Bu gayretlerin sonunda da en nihayetinde değişik yönetim tarzlarını denerken cumhuriyetle buluştuk. Cumhuriyetin erdemi ve fazileti odur ki herkesi kapsıyor. Hepimiz bu kapsamın içerisindeyiz. Kökenimiz, geldiğimiz yer, kültürümüz, aile yapımız, konumlarımız farklı olsa da cumhuriyetin o kucaklayıcı erdemi sayesinde hepimiz burada onurlu görevleri ifa ediyoruz ve bu anlamda da burada toplandık. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı canıgönülden kutluyorum.” şeklinde konuştu.
Oldukça güzel ve samimi anlara sahne olan kabul töreni, Vali Elban ve eşi Hanımefendi İrem Beyza Elban’ın konuklarını tek tek tokalaşarak uğurlaması ile son buldu.