3 büyükler son 5 yılda yabancı futbolculara servet harcadı

Bonservis, kiralama bedelleri, yıllık ücretler, maç başılar ve bonuslarla birlikte 3 büyüklerin kasasından yabancılara servet çıktı. Son 5 sezonda yabancılara; Fenerbahçe 215 milyon euro, Galatasaray 209 milyon euro, Beşiktaş 178 milyon euro ödedi. Bu süreçte transfer edilen tam 110 yabancı futbolcu arasında hiç süre almadan milyon eurolar ödenen isimlerde var.

Her transfer döneminde en çok konuşulan kulüpler olan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, ödedikleri paralarla son 5 sezona damga vurdu. Bu süreçte dünyaca ünlü yıldızlara formalarını giydiren 3 büyükler, yabancılara servet harcadı. Bonservis ile kiralama bedelleri, yıllık ücretler, maç başılar ve bonuslarla birlikte bu 3 büyük kulübün kasasından son 5 sezonda 110 yabancı futbolcuya 602 milyon euro para çıktı. 3 takım arasında en fazla parayı 215 milyon euro ile Fenerbahçe harcadı.
5 YILDA SERVET GİTTİ
Sarı-lacivertlileri 209 milyon euro ile Galatasaray takip ederken, Beşiktaş 178 milyon euro ödedi. Son 5 sezonda Beşiktaş 38, Fenerbahçe 37 ve Galatasaray ise 35 yabancı futbolcuya imza attırdı. Kamu Aydınlatma Platformu (KAP), Transfermarkt ve kulüplere yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre derlenen tabloda sözleşmesi devam eden futbolcuların gelecek sezonlarda alacakları ücretler listeye dahil edilmedi. Bu paralar, yabancı futbolcularla 2015 ile 2020 yılları arasında yapılan sözleşmelerde ödendi.
Son 5 sezonda yabancı futbolculara en çok para harcayan takım unvanını alan Fenerbahçe, bu süreçte şampiyonluk sevinci yaşayamadı.
2015-16 sezonundan bu yana Galatasaray ile Beşiktaş 2’şer kez Süper Lig‘i zirvede tamamladı. Son şampiyon da Başakşehir oldu.
HİÇ OYNAMADAN CEPLERİNİ DOLDURANLAR
Galatasaray’ın 2015-16 sezonunda kadrosuna kattığı Kevin Grosskreutz ile 2016-17’de transfer ettiği Kolbeinn Sigthorsson, tek bir maça çıkmadan para kazandılar. Grosskreutz’un bonservisine 1.5 milyon euro ödenirken, kendisi de 671 bin euro gelir sağladı. Sigthorsson’un bonsevisini almak için de kasasından 700 bin euro çıkadan Aslan, futbolcuya da 400 bin euro ödeme yaptı.

EN PAHALISI BELHANDA!
Son 5 yıl içinde yurt dışından transfer edilen isimler arasında en yüksek bonservisi Belhanda‘ya ödendi. Galatasaray, Faslı yıldız için Ukrayna ekibi Dinamo Kiev‘e tam 9 milyon 750 bin euro bonservis ücreti verdi.

EN ÇOK PERSIE KAZANDI
Türkiye‘ye son 5 sezonda gelen yabancı futbolcular arasında en çok parayı Robin van Persie kazandı. Fenerbahçe’nin 2015-16 sezonunda kadrosuna kattığı Hollandalı futbolcu, 3 sezonda net 14.7 milyon euro kazandı. Aldığı maç başılar ve primler ile aldığı imaj parası bu bedelin içine yansımayan Persie, sarı-lacivertli formayla çıktığı 87 karşılaşmada 36 kez rakip fileleri havalandırdı, 7 de asist yaptı.

FENERBAHÇE
Son 5 sezonda 37 yabancı futbolcu için kasasından 215 milyon euro çıktı.

GALATASARAY
Son 5 sezonda 35 yabancı futbolcu için kasasından 209 milyon euro çıktı.

BEŞİKTAŞ
Son 5 sezonda 38 yabancı futbolcu için kasasından 178 milyon euro çıktı. (SPOR SERVİSİ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor