30 AĞUSTOS’U BÖYLE KUTLADIK

(HABER MERKEZİ)-Pandemi dolayısıyla buruk kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı Türkiye’de kutlandı.  Tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da bayram kutlamaları pandeminin gölgesinde kaldı.

ADANA

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümünü kutlama etkinlikleri kapsamında dün sabah saatlerinde Vali Süleyman Elban, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Gürel Özusta ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının akabinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla süren törene Vali Elban’ın yanı sıra; Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı ve Orhan Sümer, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Gürel Özusta, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral İbrahim Koyuer, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

ANKARA

30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri Ankara’da da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile edvlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne şu satırları kaleme aldı:

“Büyük Zafer’in 98’inci yıl dönümünde zat-ı alinizi ve rahmetli şehitlerimizi yad ediyoruz. Bize emanet ettiğiniz Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkarmak için çalışıyoruz. Suriye’den Libya’ya, Karadeniz’den Akdeniz’e, enerjiden terörle mücadeleye kadar elde ettiğimiz kritik başarılar, halkımızın menfaatlerini korumak için gösterdiğimiz çabalardandır. Türkiye, Doğu Akdeniz’de haklarını savunmayı sürdürecektir.”

İSTANBUL

İstanbul’da 30 Ağıustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ilk tören Taksim Meyanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı önünde düzenlendi. Polis ekipleri, Cumhuriyet Anıtı çevresinde geniiş güvenlik önlemleri aldı. Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul 1’nci Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul İl Emnyite Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor