30.yıl gururu ve mutluluğu

30 yıldır  demokratik değerlere ve insan haklarına saygılı olmaya gayret ettik.

30 yıldır naber, yorum ve görüşler okur ve izleyicinin yayının niteliğini anlayabilmesini sağlayacak biçimde açıkça birbirinden ayırmaya özen gösterdik.

30 yıldır suçluluğu yargı kararıyla sabit olmadıkça herhangi bir kişiyi suçlu ilan edecek yayın yapmaktan hep kaçındık. Yargı süreci devam eden davalarda iddialar ve savunmaları adil ve dengeli biçimde okurlarımıza aktardık.

30 yıldır zanlıların, sanıkların ve mahkûmların yakınları, işlenen fiille açıkça ilgili bulunmadıkça ve olayın doğru anlaşılması için gerekli olmadıkça teşhir edilmemelerine özen gösterdik.

30 yıldır çocuklarla ilgili suçlarda, zanlı, sanık, mahkûm, tanık, mağdur ya da maktul statüsünde olan 18 yaşından küçüklerin açık isimleri ve fotoğrafları yayımlamadık, bu çocuklarla, ebeveynlerinin veya hukuken çocuktan sorumlu olan diğer kişilerin izni olmadıkça röportaj yapmadık.

30 yıldır yayımlanan haber, görüş ve yorumlarda, bir insanın davranışının veya işlediği suçun, haber konusu olayla doğrudan ilgili olmadıkça, onun ırkından, milliyetinden, dinî veya mezhepsel inancından, cinsiyetinden,  cinsel kimliğinden, cinsel yöneliminden, yaşından, engelinden veya başka bir özelliğinden kaynaklandığını ima eden vurgular yapmadık.

30 yıldır tıp alanında, doğruluğu bilimsel düzeyde kanıtlanmamış yöntem ve ilaçların kullanılmasını teşvik etmeye yönelik yayınlardan hep kaçındık.

30 yıldır tekzip ve cevap hakkına saygı gösterdik, gerektiğinde özür dilemesini bildik.

30 yıldır üstün kamu yararı olmadıkça, sahibinin izni dışında belge, fotoğraf, ses veya görüntü almadık hep kaçındık.

30 yıldır İntihar olayları hakkında, haber çerçevesini aşan ve okuyucu etki altında bırakacak, özendirici nitelikte ve genişlikte haberlerden kaçındık..

30 yıldır şiddeti haklı gösteren, özendiren ve kışkırtan, nefret ve düşmanlığı körükleyen nitelikte yayın yapmadık, yapanları eleştirdik..

30 yıldır ırka, milliyete, etnik kökene, cinsel kimliğe, cinsel yönelime, dile, dine ve mezhebe yönelik ayrımcılığı teşvik edecek tüm haberlerden özenle kaçındık.

30 yıldır gazeteci, mesleki saygınlığa gölge düşürecek türden etkinliklerden ve görevlerden uzak durma gayretimizi kararlılıkla sürdürdük.

30 yıldır habere konu edilen veya edilmesi düşünülen kişi ve kurumlardan, hediye, maddi çıkar veya ayrıcalık beklemedik, teklifleri de red ettik.

30 yıldır gazeteci, kişi ve kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde aşağılayan, hakaret içeren ifadeler kulllanılması ilkesini sıkı sıkıya uyguladık.

30 yıldır özel yaşamın gizliliği esastır. Üstün bir kamu yararı olmadıkça veya kişinin rızası alınmadıkça özel yaşamın gizliliğini ihlâl eden habercilik yapı

30 yıldır gazeteci, gizlilik sözü verdiği haber kaynağını açıklamadık, ancak  kaynağın yanlış bilgi vermesi halinde hesabını yayın yoluyla sormaktan kaçınmadık.

30 yıldır, yanlışımız olmamasına, mesleğimizin zarar görmemesine özen gösterdik, elde olmayan yanlışlıklar karşısında özür dilemesini bildi

30 yıldır, kaza ve cinayet haberlerinde kan ve şiddet unsurları içeren fotoğraflar yayımlamadık.

30 yıldır, kuruluş gecesi adı altında ve gelir elde etmek amacıyla hiç gece düzenlemedik..

      Ve 30 yılda Adana ekonomisinin ayağa kaldırılması için tüm masrafları BÖLGE’ye ait olmak üzere, ekonomi kurultayları,  kapatılan fabrikaların açılmasına ilişkin kampanyalar, Altın Koza Film Festivali ve benzeri etkinliklerin hayata geçirilmesi, halkın sorunlarının çözülebilmesi için habercilik dışında yönlendirici görevleri üstlendik..

 BÖLGE bugün 30 yaşında.. Tüm okurlarımıza, bizi bugünlere taşıdığı için minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz..

BÖLGE

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor