‘5 OCAK’ GÜNÜNÜN ŞANINA ŞEHİTLERİN KANINA İHANET

Yapmayın bunu Allah aşkına… Döndürmeyin bizi şaşkına…

5 Ocak dediğimiz değer gerçekten destanlar demetidir günümüz Adana’nın canıdır, şanıdır. Şehit düşmüş nice yiğitlerin kanıdır.

Kıymayın 5 Ocak Stadına…

Senelerce gecikmesine karşın bir büyük stadyumumuz oldu; kentin teee öbür ucunda. Olsun!.. Nasıl olsa bu dönem olmazsa önümüzdeki dönem belediye oraya kadar uzatacaktır metroyu. Allah yapanlardan razı olsun, 5 Ocak stadının yerine AVM-Apartman yapmak hariç, ne muratları versin. Eee, bir büyük stadyum var diye eski stadyumu yok etmek niye: Yığınla gayrifedere takım var ve her hafta resmiyyette kayıtlı maçlar oynanır. Ne olur yani ikinci, hatta üçüncü stadımız olsa, adam mı ölür:

Hadi diyelim ki futbolu istemedik: o zaman çok dah iyi bir amaçla, yani yine 5 Ocak kavramı altında değerlenebilir. Çukurova Belediyesinin yaptığı Çanakkale ve Adana Şehitleri Parkı’nın bir üst ölçeklisi, Adana Kurtuluş Parkı şeklinde kurulabilir. Rölyeflerle, maketlerle, heykeller ve büstlerle donatılmış, kapalı mekanında o yılların önemli olaylarını simgeleyen iki ve üç boyutlu eserlerin bulunduğu bir park yani…

İçinde kütüphanesi, sinevizyon sistemi, kazıktan uzak kafesi olan bir kompleks; fena mı olur? Haa, derseniz ki burayı AVM’ye ya da apartmanlara tahsis ediyoruz, işte o zaman, kendi adıma söylüyorum, çok, ama çok fena olur.

ODALAR VE DE BELEDİYELERE        

Mimarlar-Mühendisler, şehir plancıları, kent severler, sesini duyurabilen yetkin Sivil Toplum Kuruluşları bir yana, burada asıl görev belediyelere düşer. Bana kalırsa, sadece Seyhan ve Büyükşehir değil, Vilayet içindeki tüm belediyelere düşer. “Daha etkini kimler olur?” derseniz, AKP Milletvekillerine düşer…

Yanlış anımsamıyorsam, Hüseyin Sözlü buranın apartmanlara feda edilmemesi için dava da açmış, sanırım Mimarlar da müdahil olmuştu ve alanın yeşil saha olarak kalması yolunda karar aldırılmıştı. Bunlar duyumlar, fakat gerçeklik payı yüksek duyumlar.

Öte yandan, stadın olduğu gibi TOKİ’ye devredildiğini de öğrenmiştim; hala öyle mi bilmiyorum. Kesin bilgi şu, önümüzdeki maç son olacak ve ardından bu tarihi tesisler yıkılacak.

Yazıktır!..

Günahtır!..

Ayıptır!..

5 Ocak ruhunun şanına ve şehitlerin kanına ihanettir!..

5 Ocakken, 5 Ocak olarak kalmalıdır.

O semtte zaten şimdi bile ne arabaya, ne de yayaya rahat geçiş yok. Bir de AVM ya da apartmanlar gelirse, bırakınız görüntü rezaletini ve altyapıda karşılaşılacak türlü-çeşit sıkıntıları; bırakınız bir hava aldıracak alanın külliyen yok edilişini, inanınız uçan kuşun bile yol alması büyük beceri sayılacaktır.

TOKİ’ye yer bulunmaz mı? Bulunur…

TOKİ yöneticileri arasında kuşkum yok ki kent plancıları ve işinin ehli mimarlar vardır. Dilerim onlar bari, insaf eyler, burayı geri dönüşü olmayan VİRÜS yapılara feda etmeye vicdanları elvermez.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor