5 OCAK’TA SON DERBİ

Son günlerde gündemi meşgul eden Adanaspor-Adana Demirspor maçının hangi stadda oynanacağına önceceki gün son nokta konuldu ve tarihi 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda oynanacak. Tarihi boyunca birçok derbiye ev sahibliği yapan 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda son kez derbi izlenecek. Derbinin başlama saati Pazar günü saat 19.00

Yarın 63.kez karşı karşıya gelecek olan Adanaspor-Adana Demirspor derbisinde Adanaspor’un üstünlüğü bulunuyor. 2020-2021 sezonun ilk yarı maçında Demirspor’un ev sahipliğinde oynanan maç 0-0 sona ermişti. Yarın oynanacak maç Adana Demirspor açısından çok önem taşıyor. Şu an puan sıralamasında 37 puanla 4.sırada bulunan Mavi-Lacivertliler buradan çıkaracağı 3 puanla daha üst sıralara çıkmayı hedefliyor. Adanaspor ise buradan alacağı galibiyetle alt sıralardan kurtulup kendisini ilk 10’un içine atmak isteyecek. İnşallah 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda oynanancak maç dostça biter ve kol kola stadı terk ederler. Derbinin hakemi Kadir Sağlam olurken, yardımcılıklarını ise Utku Tunavelioğlu ile Anıl Usta yaparken, dördüncü hakem ise Alper Akarsu olacak.

Hem Adanaspor, hem Adana Demirspor derbi hazırlıklarını bugün yapacakları son hazırlıklarıyla tamamlayarak maç saatini beklemeye başlayacaklar. İki teknik direktör de bu maçtan galibiyetle ayrılacaklarını ifade etttiler. Ev sahibi  pozisyonunda Adanaspor Teknik Direktörü Emrah Bayraktar, “Önce saygı ve centilmenlik çerçevesinde bir maç olmasını diliyorum. Takımda eksik ve cezalı oyuncumuz yok, herkes oynamaya hazır. Adana’da ilk derbim olacak, derbi oynamak çok heyecanlıdır. Hafta başından itibaren bu maçın analizini ve taktiklerini çalıştık. Artık bunu sahaya yansıtmaya sıra geldi. İnşallah sahada antrenmanlardaki yaptıklarımızı yansıtırsak galibiyet veya puanla ayrılacağımıza inanıyorum” derken, Demirspor Teknik Direktörü Cüneyt Dumlupınar ise, “Adana’nın iki güzide takımı yine karşı karşıyalar. Öncelikle maçın centilmenlik çerçevesi içerisinde geçmesini diliyorum. Her iki takım da kazanmak için oynayacak. Ancak bizim hedefimiz daha büyük. Şampiyonluğa oynayan bir takımız. Kadromuzu da buna göre yaptık. Rakibimizi küçümsemiyoruz ama bu maçtan üç puanla ayrılmak istiyoruz. Bunu yapacak kapasite ve futbolcu kadrosuna da sahibiz. İnşallah maç sonunda gülen taraf biz oluruz” diye konuştu. (HABER: UĞUR BAŞARAN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor