5 şehit, 5 yaralı

(HABER MERKEZİ)-Geçen hafta 8 askerin şehit düştüğü Suriye’den yine acı haber geldi. Reuters’ın son dakika haberi olarak duyurduğu gelişmede, Türk yetkililerin açıklamalarına yer verildi. Haberde Şam yönetimine bağlı güçlerin, Suriye’nin kuzeyindeik Taftanaz’daki gözlem noktasını vurduğu belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında İdlib’de Suriye rejimi güçlerinin açtığı topçu ateşi sonucu 5 askerin şehit olduğu, 5 askerin de yaralandığı açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, , “Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar dileriz” dendi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Altun, “Saldırıya misliyle karşılık verilmiş, düşman hedefler ortadan kaldırılmıştır” dedi. Altun, “Bu hain saldırının talimatını veren savaş suçlusu, yalnızca Türkiye’yi değil, uluslararası toplumun tamamını hedef almıştır” ifadesini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor