60 BİN LİRA İÇİN BİR GENÇ ÖLDÜ

ADANA (BÖLGE)- 60 bin lira için Mersin’den Adana’ya getirilen ve bir portakal bahçesinde işkence yapılan Cihan Ercan adlı genç bırakıldığı bir hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı..

Alınan bilgilere göre olay şöyle gelişti; 22 Kasım günü çiftçilik yapan Cihat Ercan (49),  Eren Yiğit’e 60 bin lira karşılığında tarlasını kiraladı. Ancak Cihan Ercan, parayı almasına rağmen tarlayı kullanması için vermeyince,  parasını geri istedi. Ancak, Ercan parayı da tarlayı da vermeyince Yiğit, arkadaşlarıyla Ercan’ın evine giderek  Adana’da bir portakal bahçesine kaçırdı.

Ercan’ın elini ayağını bağlayan şahıslar parayı vermediği için bilardo sopalarıyla  dövmeye başladı. Vücudunun her tarafına sopa darbesi alan Ercan  baygınlık geçirdi..  Ercan’ın eve dönmemesi üzerine ailesi jandarmaya giderek kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma, yaptığı çalışma sonucu Ercan’ın Adana’ya kaçırıldığını belirledi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri de, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Cihat Ercan’ı başka bir bahçeye götürerek dövmeye devam eden sanıklar, öğle saatlerinde  şehir merkezine gelip yemek alarak tekrar bahçeye döndü. Zanlılar yemek molası verdikten sonra Ercan’ı yeniden dövmeye başladılar.. Zanlıların bilardo sopalı işkenceyle de yetinmeyerek Ercan’ın başını suya sokup dakikalarca işkence yaptılar. Bu arada cinayet dedektifleri Ercan’ın bulunması için yoğun bir çalışma sürdürürken kaçıranlar arasında olduğu bildirilen Umut Y.’yi yakaladılar.. Polis Umut Y.’yi çapraz sorguya alarak Ercan’ın nerede olduğunu öğrenmeye çalıştı.
  Saat  18.00 sularında  özel bir hastanenin önüne bırakılan yaralı bir kişinin, saat 23.00 sıralarında hayatını kaybettiğini ve bu kişinin Cihat Ercan olduğunu öğreldi,..  Cinayet dedektifleri Umut Y.’nin sorgusunu derinleştirdiğinde Cihat Ercan’ı, Eren Yiğit kardeşi Umut Y., Zeynel Abidin A., Edip E., Zahir S., Serdal Ş. ve Murat S. tarafından kaçırılıp darp ettiği belirlendi. Polis zanlıların yakalanması için çalışma başlattı ve kısa bir süre sonra ele geçirdi..

Sorgulama sırasında sanıkların  Ercan’ın elleri ve ayaklarını  bağlayarak bilardo sopalarıyla darp edildiği, başının suya sokularak işkence yapıldığı öğrenildi. Şüphelilerden Eren Yiğit’in, Ercan’ın sırtında 2 bilardo sopası kırdığı belirlendi.. Gözaltına alınan Eren Yiğit, ifadesinde, öldürmek istemediklerini, paralarını almak için korkutmak amacıyla Ercan’ı darp ettiklerini ifade etti..

6 KİŞİ TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, Murat S. ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hayatını kaybeden Cihat Ercan İse Tarsus ilçesinde toprağa verilirken, ön otopsi raporunda kafatasında, yüzünde ve vücudunda çok sayıda darpa bağlı kırık , ciğerinde de çok miktarda su olduğu tespit edildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor