7 baro başkanı deneyimlerini anlattı

ADANA (BÖLGE)-Adana Barosu Staj Eğitim Komisyonunun 2019-2020 Eğitim Dönemi tanışma ve açılışı, 25 Eylül 2019 Çarşamba günü Seyhan Otel Konferans Salonunda düzenlenen programla yapıldı.

Programa Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Baro Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Duygu Özgüven, Av. Timur Ortatepe, Av. Miyesser Ersalan Önenli, Av. Timur Ortatepe, Av. Nevzat Elçi, Av. Furkan Kılıç ve Av.Mert Kuşdemir ile Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu Üyesi Av. Mustafa Çinkılıç, Adana Cumhuriyet Savcısı Sedat Bayrak, önceki dönem Baro Başkanlarından Av. M. Ziya Yergök, avukatlar, stajyer avukatlar ve davetliler katıldı.

Staj eğitim komisyonunun yeni dönem eğitimleri İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, Ankara Barosu Başkanı Av. Erinç Sağkan, Kocaeli Barosu Başkanı Av. Bahar Gültekin Candademir, Kahramanmaraş Barosu Başkanı Av. Muhammed Burak Gül, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı “Stajdan Baro Başkanlığına; Kariyer ve mücadele mesleği Avukatlık “ başlıklı ilk dersle başladı. Baro Başkanları tecrübelerini ve önerilerini paylaştı.

Stajyer avukatlara girişte, Ali Haydar Özkent’in “Genç Avukatlarla Gizli Konuşmalar”, Av. Güneş Gürseler’in “Genç Avukatlara Güncel Öneriler” isimli kitaplar hediye edildi.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük; sözlerine bugün Adana’da yapılan terör saldırısını kınayarak başladı.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, geçtiğimiz yıl genel kurul kararıyla başlatılan 0-2 yaş meslek grubunda yer alan meslektaşları için CMK görevlendirmelerinde 200 puanlık pozitif ayrımcılıktan staj dönemleri sonunda mesleğe başlayacak genç meslektaşlarının yararlanacaklarını ayrıca ilk yıl için üyelik aidatlarının sembolik olarak sadece 1 lira olacağını kaydetti.

Yargı paketi konusunda da görüşlerini dile getiren Baro Başkanı Av. Veli Küçük,”Son dönemde yargı reformu çalışmalarının en temel unsurlarından birisi avukatlığa giriş sınavıydı. TBMM’ye sunulan tasarıda sadece avukatlık mesleğine değil merkezi bir hukuk mesleklerine giriş sınavıyla bu süreç yönlendirilme ve ilerleme aşamasına gelmiş durumda. Hakim, savcılık, avukatlık, noterlik grubundaki mesleklere girişler merkezi bir sınavla yapılacak. Bana göre bu planlama konuşulmalı, değerlendirilmeli ve ülkemizin ihtiyacına uygun şekilde yasalaşmalıdır.

Temel sorunumuz çok sayıda hukuk fakültesi ve kontenjanların çok fazla olmasıdır. Çünkü yargı strateji belgesi açıklandı ve burada bu hukuk fakültesinin sınırlandırılması konuşulurken üç yeni hukuk fakültesi açıldı.

Yargı strateji belgesindeki unsurlardan birisi de yeşil pasaport. Tasarıda 15 yılını dolduran avukatlar için yeşil pasaport verilir değil, verilebilir deniyor.

Kişisel olarak yeşil pasaportu önemsiyorum, ancak yargı bağımsızlığını, hak ve özgürlükleri, demokrasiyi yaşama geçirmediğimiz bir ülkede bu kavramlar ne ifade eder. Önceliğimizin hak, hukuk, adalet olduğu kanaatiyle bu çalışmaları elbette destekliyor, önemsiyor ve yanında yer alıyoruz. “ dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor