‘7. ULUSLARARASI ADANA VETERAN MASA TENİSİ TURNUVASI’ BAŞLIYOR

Uluslararası 7.Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü-Masa Tenisi İl Temsilciliği ve Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü tarafından, Çukurova Üniversitesi’nin katkısı ile 16-17 Mart tarihlerinde Ç.Ü. Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

Turnuva Komitesi Başkanı Kemal Sağ, Adana Masa Tenisi İl Temsilcisi Ali Türemiş, Ramada Oteli Ortaklarından İbrahim Tansalar ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir  basın toplantısı düzenleyip turnuva hakkında bilgiler verdiler.

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER GELİYOR

Adana Ramada Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Turnuva Komitesi Başkanı Kemal Sağ, Geleneksel olarak yapılan Adana Veteranlar Masa Tenisi Turnuvasının Türkiye’nin geniş katılımlı önemli organizasyonlarından birisi olduğunu belirterek, “7.Adana Veteran Masa Tenisi Turnuvası bu yıl önemli isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. 2016 Rio Olimpiyatı’nda meşale taşıyan, 2008’de Rio’da yapılan Dünya Veteran Masa Tenisi Şampiyonasında 50-59 yaş kategorisinde şampiyon olan Brezilyalı Marcio Tovar Adana’ya gelerek turnuvamıza katılacak.

2018 Las Vegas Veteran Dünya Şampiyonası’nda 40-49 yaş kategorisin de  çiftlerde şampiyon olan Danimarka’lı Pia Toelhoej ve İsveç Masa Tenisi Fedarsyonu Başkanı Petra Sörling’in turnuvaya katılacak olmaları bizleri fazlasıyla heyecanlandırmıştır. Organizasyona katkı koyan sponsor ve destekçilerimize, katılımcılara ve medya mensuplarına teşekkür ediyoruz. Turnuva Cumartesi günü saat 09:30’da yapılacak törenle başlayacak ve ardından grup maçlarına geçilecek” diye konuştu.

ADANA TANITIMINA BÜYÜK KATKI

Uluslararası olarak yapılan bu büyük turnuvanın Adana’nın tanıtımına müthiş katkıda bulunduğunu belirten Adana Masa Tenisi İl Temsilcisi Ali Türemiş,” Turnuvamıza 12 ülkeden 34’ü kadın olmak üzere toplam 348 sporcu katılacaktır. Turnuva sırasında Adana ile özdeşleşmiş kebap, cezerye, şalgam suyu ve halka tatlı ikramlarımız olacaktır. Turnuvayı Adana tanıtım festivaline dönüştürmeyi düşünüyoruz” dedi.

OKULLAR İLE İŞBİRLİĞİ YAPILMALI

Masa tenisinin daha popüler ve daha iyi duruma gelebilmesi için okullara işbirliği içerisinde olunmasının gerektiğini söyleyen Ramada Oteli Ortaklarından İbrahim Tansalar, “Masa tenisi okullarda beden eğitimi dersi içerisinde yer alabilirse, her okulda bir masa tenisi alanı olursa bu sporumuz çok daha iyi olur. Tüm sporseverleri bu önemli turnuvaya izlemeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

MASA TENİSİNE SAHİP ÇIKILMALI

Kendisinin de aynı zamanda sporcu olarak yıllardır katıldığı bu kapsamlı organizasyonun Adana için inanılmaz bir tanıtım imkanı olduğuna dikkat çeken ÇGC-Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, “Futbola trilyonlar su gibi harcanıyor sonuç hüsran. Alınan bir galibiyette havaalanında futbolcular davul-zurna ile omuzlarda karşılanıyorlar. Oysa masa tenisinde Avrupa hatta Dünya şampiyonası çıkartılıyor maalesef kimsenin haberi dahi olmuyor. Masa tenisi yeteri kadar destek görmüyor. İnşallah yerel seçimler sonrası siyasilerimiz bundan sonra daha duyarlı olur ve gerekli destekleri verirler. Turnuvaya dünya şampiyonun gelmesi son derece önemlidir. Değerini bilmeliyiz. Herkes masa tenisine sahip çıkmalıdır” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor