709 sürücünün ehliyetine el konuldu

(HABER MERKEZİ)-Adana’da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın ortaklaşa yaptığı denetimlerde 709 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Adana Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Valiliğimizin gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2021 yılı Eylül ayı içerisinde toplam 275.513 araç kontrol edilmiştir.

Eylül ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 1.460 araç trafikten men edilmiş, 709 sürücünün ehliyetine el konulmuştur.

Alınan tüm etkin önlemlere rağmen; trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2021 yılı Eylül  ayı içerisinde İlimiz sınırlarında toplam; 600 maddi hasarlı, 483 yaralamalı, 7 ölümlü olmak üzere toplam 1090 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda maalesef 689 vatandaşımız yaralanmış, 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Valiliğimizce, İlimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, emniyet kemerlerini takmaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 no’lu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor