“8 MART EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN”

ADANA (BÖLGE)-İYİ Parti Adana İl Başkan’ı Göktürk Boyvadaoğlu “8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Başkan Boyvadaoğlu yaptığı açıklamada; “ Günümüz de Emekçi Kadınlar Günü, kadınlar açısından çok farklı anlamlar taşımaktadır. Artık 8 Mart Emekçi Kadın Hakları açısından bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanmasını sağlayan özel bir gündür. Dünya genelinde Kadın Hakları anlamında, son yıllarda olumlu gelişmeler sağlansa da, kadınlar açısından birçok sorun hala çözülebilmiş değildir. Dünyada ki en yoksul insanların büyük bir çoğunluğu hala kadın’dır. Dünyadaki eğitim almamış insanların büyük çoğunluğu yine kadınlarımızdır. 8 Mart Kadınlar Gününde Kadınlarımız, kadın’ları yok sayan politikalara karşı mücadelelerini sürdüreceklerine inanıyorum. Bugün’ün kadınlarımız için çok daha büyük önemi vardır. Büyük kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk, 1934 tarihin de devrimlerinin en önemlilerinden biri olan, kadın’a seçme seçilme hakkı vermesi idi. Genç Cumhuriyetimiz 85 yıl önce, kadınlara bu hakkı çok sayıda Avrupa Ülkesinden önce tanıdı. Bir asır’a yaklaşan bu sürede istenilen ilerleme ne yazık ki sağlanamadı. Türkiye’de kadınlara Milletvekili olma hakkının tanınmasının ardından yapılan seçim de Meclis’e 18 kadın Milletvekili girmiş ve kadınlar %4.5 oranında temsil edilmişlerdi. Bu temsil oranı ile o dönem dünyada 2.sırada yer alırken, bugün Dünya Ülkeleri sıralamasında ilk 100’de bile yer almaması bizler için üzücü bir durumdur.

Partimizin kurucusu Genel Başkanımız Meral Akşener, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile yaptığı açıklamada;

“Kadınların toplumda ve iş hayatında daha güçlü yerlere gelebilmesi için sadece bizim Parti’de değil, tüm Partiler de, siyasette ön sıralarda olması gerektiğini belirtmiştir. Ayrıca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Ey Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerin de göklere yükselmeye layıksın” söz’ü bizler için gurur vericidir. Bu duygu ve düşünce ile doğumdan ölüm’e kadar hayatın her anında, varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor