KARALAR İSTEDİ MECLİS ONAYLADI

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nın ikinci Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında gerçekleşti. Gündem maddelerinden biri olan halk ekmeğe zam kararı meclise sunuldu. Zeydan Karalar’ın 230 gram olan ekmeğin 3 TL, özel ekmek fiyatının da 3,50 TL olması yönündeki teklifi meclis çoğunluğu ile onaylandı.

 

‘BAŞKANLARLA BULUŞACAĞIZ’

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in 1. Oturumda dile getirdiği sorunlara cevap olarak da Başkan Karalar, şunları belirtti: “Biz zaten belediye başkanları ile bir araya gelerek toplantı yapacağız. Orada sokak hayvanları konusunu da, sinekler konusunu da, ASKİ konusunu da masaya yatırarak belediye başkanlarım ile daha güzel bir çözüm yolu bulmaya çalışacağız. İlçe belediyelerine sorumluluğu devretmek bu işleri çözmez.”

 

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında gerçekleşen Ekim ayı meclis toplantısının 2. Oturumu yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine getirilen maddelerden biri olan halk ekmek fiyatlarının artış kararı oy çokluğu ile meclisten geçti.

“BU YAPTIĞIMIZ FİYAT ARTIŞI ASLINDA HALKIN DA FAYDASINA”

“Elbette hepimiz, vatandaş ucuz ve sağlıklı ekmek yesin isteriz” diyen Başkan Karalar, son gelen elektrik ve doğalgaz zamlarının olağanüstü bir şekilde maliyeti artırdığını kaydetti. Bu sene geçen senelere göre daha fazla ekmek üretimi yaptıklarını söyleyen Karalar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çünkü kapasite bu. Normal yerlerde satılan ekmek fiyatları artışa geçince halk ekmeğe olan talep daha da arttı. Eskiden bin kişi halk ekmekten ekmek almaya geliyorsa şimdi 10 bin kişi geliyor. Kulübelerdeki kalabalık da bundan kaynaklanıyor. Bunun yanında bir de haksızlık oluyor. Eskiden sadece gerçekten ihtiyacı olan insan giderdi şimdi Turgut Özal’da bile ciddi kuyruklar oluyor. 2 çalışan da, 2 emekli de ya da evi olan da ekmek almaya gidiyor. Bu da daha mağdur olan insanın ekmek almasını engelliyor. Bugüne kadar biz idare edebildiğimiz kadar idare ettik. Neredeyse her şehirde 3 TL olan ekmek fiyatı Adana’da şimdiye kadar 1,75’di. Bu yaptığımız fiyat artışı aslında halkın da faydasına. En azından gerçekten ihtiyacı olan gelir. Belki biz gerçekten çok ihtiyacı olana ekmeği bedava da verebiliriz. Ama o kuyrukları engellemenin yolu özel sektör ve belediyenin arasını biraz da olsa kapatmak. Hem biz de zaten ekmekte 15-17 milyon civarında zarar ediyoruz.”

“BİZ ZATEN BELEDİYE BAŞKANLARI İLE BİR TOPLANTI YAPACAĞIZ”

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in 1. Oturumda dile getirdiği sorunlara cevap olarak da Başkan Karalar, şunları belirtti: “Biz zaten belediye başkanları ile bir araya gelerek toplantı yapacağız. Orada sokak hayvanları konusunu da, sinekler konusunu da, ASKİ konusunu da masaya yatırarak belediye başkanlarım ile daha güzel bir çözüm yolu bulmaya çalışacağız. İlçe belediyelerine sorumluluğu devretmek bu işleri çözmez. Özellikle sinek konusunda daha bilimsel bir yol bulmamız gerek. Biz gerekirse ilçe belediyelerimize ilaç desteği ya da ne gerekiyorsa her şeyi veririz. Ama yeterli olmaz bu konuya daha kapsamlı bir çözüm bulmamız gerek.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor