ŞİMŞEK LİDERLİĞİ BIRAKTI: 1-1

Adana Demirspor, mutlak galibiyet için çıktığı arabam.com Konyaspor karşısında çok iyi futbol oynamasına rağmen 1-0 geriye düştüğü karşılaşmadan Babajide Akintola’nın ayağından kazandığı golle 1-1’i yakalayarak karşılaşmadan beraberlikle ayrılarak liderliği Fenerbahçe’ye kaptırdı. Mavi-Lacivertliler, ilk yarıda takımının beraberlik sayısını atan Akintola’nın ayağından bir çok pozisyondan da yararlanamadı.

STAD: Yeni Adana Stadı

HAKEMLER: Hüseyin Göçek (**), Mehmet Emin Tuğral (**). Gökhan Barcın (**)

ADANA DEMİRSPOR: Ertaç Özbir (***), Yaroslav Rakitskyi (**) (Dk.75 Semih Güler ) , Jonas Svensson (**), Kevin Rodrigues (**), Samet Akaydin (**), Babajide Akintola (**) (Dk.65 Yusuf Sarı **), Henry Onyekuru (**) (Dk.83 Britt Assombalonga *), Benjamin Stambouli (**) (Dk.83 Gökhan İnler *), Badou Ndiaye (**), Younes Belhanda (**), Emre Akbaba (**) (Dk.75 Fredrik Gulbrandsen *)

ARABAM.COM KONYASPOR: İbrahim Sehic (**), Francisco Calvo (**), Adil Demirbağ (**), Ahmet Oğuz (**), Guilherme Sitya (**), Endri Cekici (*) (Dk.46 Bruno Paz ), Amir Hadziahmetovic (**), Konrad Michalak (**) (Dk.89 Robert Muric *), Zymer Bytyqi (*) (Dk.60 Amilton ), Soner Dikmen (*) (Dk.46 Oğulcan Ulgun **), Mame Diouf (*) (Dk.66 Muhammet Demir *)

GOLLER: Dk.22 Mame Diouf (Hatayspor), Dk.32 Babajide Akintola (Adana Demirspor)

SARI KARTLAR:  Yaroslav Rakitskyi (Adana Demirspor)Soner Dikmen, Amir Hadziahmetovic, İbrahim Sehic, Ahmet Oğuz, Bruno Paz (arabam.com Konyaspor)

 

İkinci yarıya Teknik Direktör Vincenzo Montella oyuncu değişiklikleriyle oyuna müdahale etti. Yapılan değişiklikler işe yarasa da istediği golü bir türlü bulmaya yetmedi. Adana Demirspor, uzatma dakikalarında Badou Ndiaye ve Belhanda’nın tarafından yakalanan  gol pozisyonlarından yararlanamadı. Bu sonuçla Mavi-Lacivertliler puanını 22’ye çıkartarak ikinci sırada kaldı. Adana Demirspor, önümüzdeki hafta Kayserispor ile deplasmanda karşılaşacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça her iki takımda oyuna çok istekli ve arzulu başladılar. İlk tehlikeli atağı Adana Demirspor yaptı. Emre Akbaba rakip ceza sahasına girmeden şansını deniyor ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

8.dakikada bu kez Younes Belhanda ceza sahası içinde sol çaprazdan şansını deniyor, ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

10.dakikada Adana Demirspor, Akintola’nın ayağından mutlak bir golden yararlanamadı.

17.dakikada bu sefer Badou Ndiaye gol fırsatını değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi çaprazdan gören bir noktadan Badou Ndiaye tarafından çekilen şut çerçeveyi bulmuyor.

22.dakikada gelişen Arabam.Com Konyaspor atağında Adil Demirbağ tarafından çekilen şutu kaleci Ertaç çelse de dönen topu Mame Diouf filelere göndererek durumu takımı lehine 1-0 yaptı.

Adana Demirspor bu gole 32.dakikada karşılık verdi. Kazanılan köşe vuruşunu Emre Akbaba kullandı. Emre Akbaba’nın ceza sahasına gönderdiği topa Babajide Akintola kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 1-1.

40.dakikada Adana Demirspor, tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Babajide Akintola’nın şutu kaleyi bulmuyor.

41.dakikada Adana Demirspor bu sefer Younes Belhanda tarafından bir golden yararlanamadı. Younes Belhanda’nın ceza sahasının dışından kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan çektiği şut çerçevesi bulmuyor.

Bu dakikadan sonra her iki ekibin çabası sonucu değiştirmeye yetmedi ve takımlar soyunma odasına 1-1 beraberlikle girdiler.

İkinci yarıya arabam.com Konyaspor iki oyuncu değişikliği yaparak başladı. Endri Cekici’nin yerine Bruno Paz, Soner Dikmen’in yerine de Ogulcan Ulgun oyuna girdi.

İkinci yarıya Adana Demirspor  daha atak ve istekli başladı.

51.dakikada Adana Demirspor gole çok yaklaşıyor. Benjamin Stambouli’nin ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan çektiği şut defansın müdahalesiyle önlendi.

Adana Demirspor, 53.dakikada Benjamin Stambouli, 54.dakikada Badou Ndiaye ile rakip kaleyi yoklasa da istedikleri golü bulamadılar.

60.dakikada arabam.com Konyaspor takımında Zymer Bytyqi oyundan çıkarken yerine Amilton oyuna girdi.

63.dakikada Adana Demirspor’da Yaroslav Rakitskyi, rakibine yaptığı sert hareketten dolayı sarı kart gördü.

65.dakikada Adana Demirspor’da Babajide Akintola oyundan çıkarken, Yusuf Sarı oyuna girdi.

66.dakikada arabam.com Konyaspor’da da Mame Diouf çıkıyor yerine Muhammet Demir oyuna dahil oldu.

75.dakikada Adana Demirspor iki oyuncu değişikliği birden daha yaptı. Emre Akbaba’nın yerine Fredrik Fulbrandsen, Yaroslav Rakitskyi’nin yerine de Semih Güler oyuna girdi.

Adana Demirspor 83.dakikada iki oyuncu değişikliği daha yaparak değişiklik hakkını bitiriyor.  Onyekuru’nun yerine Britt Assombalonga girerken, Benjamin Stamboli’nin yerine de Gökhan İnler oyuna dahil oldu.

85.dakikada Adana Demirspor gole çok yaklaştı. Altı pas içerisinde Younes Belhanda tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

89.dakikada arabam.com Konyaspor’da son oyuncu değişikliği Konrad Michalak’ın yerine Robert Muric’i oyuna girerek yapıldı.

Maçın dördüncü hakemi 9 dakika gösteren uzatmayı gösteren panoyu gösterdi. Uzatma dakikalarında Adana Demirspor, Ndiaye ve Belhanda tarafından yakalanan gol pozisyonları değerlendirelemeyince maçta ilk yarıda atılan gollerle 1-1 sona erdi. (BÖLGE SPOR)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor