KAPLAN GALİBİYETLE TANIŞTI: 2-1

Adanaspor uzun süren galibiyet hasretine kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-1 yenerek sona erdirdi. Maça hızlı başlayan taraf Adanaspor oldu. İstediği gole ancak 34.dakikada penaltıdan Bennaser’in ayağından bulduğu golle öne geçse de Gençlerbirliği buna 42.dakikada Barış Alıcı ile cevap vererek soyunma odasına 1-1 girdiler.

İkinci yarıya daha istekli ve arzulu başlayan taraf yine Adanaspor oldu. Teknik Direktör Önder Karaveli’nin golden önce yaptığı değişiklikler takıma ayrı bir hava kattı. Bunun neticesinde 77.dakikada Ahmethan Köse’yle golü bulup uzun süren galibiyet hasretine de son vermiş oldu. Adanaspor bu golle puanını 11’e çıkartarak alt taraftan biraz olsun uzaklaşmış oldu.

STAD: Yeni Adana Stadyumu

HAKEMLER: Adem Cinek (**), Hasan Hüseyin Tetik (**), Mehmet Kapluhan (**)

ADANASPOR: Hasan Hüseyin Akınay (**), Evren Korkmaz (**) (Dk.70 Sefa Etöz *), Burak Çamoğlu (**), Yohan Roche (**), Emre Kaplan (**), Lamin Jallow (**) (Dk.70 Hüseyin Öztürk *), Youssef Ait Bennaser (**) (Dk.85 Metehan Altunbaş *), Hakan Yeşil (**), Burak Çoban (**), Ahmethan Köse (**), Samuel Tetteh (**) (Dk.79 Hakkı Türker *)

GENÇLERBİRLİĞİ: Übeyd Adıyaman (**), Dmytro Grechyshkin (**) (Dk.85 Ataberk Gök *), Barış Alıcı (**), Gökhan Gül (**), Metehan Mert (**), Aksel Aktaş, Oleksandr Belyaev (**), Seyit Ali Kaya (**) (Dk.88 Sami Gökhan Altıparmak *), Serdarcan Eralp (**), İlker Karakaş (**), Zafer Göktuğ Erdem (**)

GOLLER: 34 Youssef Ait Bennaser (penaltı), Dk.77 Ahmethan Köse (Adanaspor), Dk.42 Barış Alıcı (Gençlerbirliği)

SARI KARTLAR: Metehan Mert, Seyit Ala Kahya (Gençlerbirilği)

MAÇTAN DAKİKALAR

Adanaspor, maça hızlı başlayan taraf oldu.

İlk dakikalarda her iki ekip de birbirini yoklayarak geçirdi. Maç bir nevi orta saha şeklinde geçti.

34.dakikada Adanaspor’un beklediği gol geldi. Kazanılan penaltı atışını Youssef Ait Bennasser düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve durumu 1-0 yaptı.

Golden sonra Gençlerbirliği’nin atakları sıklaştırdı 42.dakikada eşitliği sağladı. Bu dakikada gelişen konuk ekip atağında topla buluşan Barış Alıcı düzgün vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-1

Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

İkinci yarın ilk dakikaları ilk yarının bir benzeri şeklinde geçti.

45.dakikada Gençlerbirilği takımında Metehan Mert,hakem Adem Cinek tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

52.dakikada yine Gençlerbirliği’nde Seyit Ali Kahya sarı kart gören ikinci oyuncu oldu.

70.dakikada Önder Karaveli iki oyuncu birden değiştirerek oyuna müdahale etti. Evren Korkmaz’ın yerine Sefa Etöz, Lamin Jallow’un yerine de Hüseyin Öztürk’ü aldı.

Değişikliklerden sonra oyuna iyice ağırlığını koyan Adanaspor 77.dakikada beklediği gole ulaştı. Gelişen atakta Ahmethan Köse takımını öne geçiren golü Gençlerbirliği kalesine gönderdi: 2-1.

79.dakikada Adanaspor’da Samuel Tetteh oyundan çıkarken Hakkı Türker oyuna giren isim oldu.

85.dakikada Gençlerbirliği ilk oyuncu değişikliğini Dmytro Grechyshkin’in yerine Ataberk Gök’ü alarak yaptı.

88.dakikada Gençlerbirliği ikinci oyuncu değişikliğine gitti. Seyit Ala Kahya oyundan çıkarken, Sami Gökhan Altıparmak oyuna giren isim oldu.

Bu dakikadan sonra Gençlerbirliği’nin beraberlik çabaları sonucu değiştirmeye yetmeyince Adanaspor sahadan 2-1 galip ayrılan taraf oldu. (BÖLGE SPOR)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor