ADANA DEMİRPOR SON SANİYEDE KUPAYA TUTUNDU: 4-3

Adana Demirspor, Ziraat Türkiye Kupası 4.turunda Nazilli Belediyespor’u Britt Assombalonga’nın attığı 4 golle 4-3 yenerek tur atladı.

Adana Demirspor, Ziraat Türkiye Kupası 4.Tur karşılaşmasında kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığı Nazilli Belediyespor karşısında zorlanmasına rağmen 90+6’da Britt Assombalonga’nın ayağından bulduğu penaltı golüyle 4-3 mağlup etti ve kupada üst tura yükselen taraf oldu.

Karşılaşmanın gollerini Adanapor adına Britt Assombalonga 14, 28.penaltı, 51, ve 90+6’da penaltıdan olmak üzere kaydetti. Konuk Nazilli Belediyespor’un gollerini ise 13.dakikada Berkay Aydoğmuş, 34.dakikada Şükrü Kaan Kılıçaslan ve 63.dakikada Furkan Apaydın kaydetti.

Teknik Direkrtör Vincenzo Montella ilk yarıda yedek ağırlıklı çıktığı karşılaşmada ummadığı bir rakiple karşılaştı.

Nazilli Belediyespor, 13.dakikada geliştirdiği atakta Berkay Aydoğmuş’un düzgün vuruşuyla topu filelere göndererek durumu 1-0’a getirdi.

Adana Demirspor bu gole bir dakika sonra 14.dakikada Britt Assombalonga’nın ayağından kazandığı golle durumu 1-1’a getirdi.

Bu golden sonra rakibine ağırlığını hissettiren Adana Demirspor, 28.dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Britt Assombalonga düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi ve durumu 2-1 yaptı.

Nazilli Belediyespor, bu gole 34.dakikada Şükrü Kaan Kılıçaslan ile karşılık verdi ve soyunma odalarına 2-2 beraberlikle gidildi.

İkinci yarıya Adana Demirspor, oyuncu değişiklikleri yaparak başladı. Bunun karşılığında 51.dakikada galibiyet golüne kavuştu.

İlk yarıda iki gol atan Britt Assombalonga’ınn bu dakikada kaydettiği golle 3-1 öne geçti.

Nazilli Belediyespor Adana Demirspor’un galibiyet sevincini 63.dakikada Furkan Apaydın’ın golüyle söndürdü.

Bu dakikadan sonra Adana Demirspor, rakibini kendi sahasına hapsederek gol aradı. Aradığı gole ancak maçın uzatma dakikalarında 90+6’da kazandığı penaltıyla kavuştu. Topun başına yine Britt Assombalonga geçti ve takımını galip getiren golü Nazilli Belediyespor filelerine göndererek turu atlayan taraf  oldu.

(HABER: YENER EKİNCİ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor