ÇİĞDEM AKÇA; PARTİME ÇOK ŞEY KATACAĞIMA İNANIYORUM

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-İYİ Parti Adana İl Başkan Adayı Çiğdem Akça Bölge Gazetesi’ne ziyarette bulundu. Akça’ya Kadın Kolları Komisyonu Başkanlarından; Leyla Sezgin, Rengin Yücel, Ülkü Çelebi ve iş insanlarından Nazif Gökmen, Sermet Güvengeç, Veysel Sezgin’de eşlik etti.

İl Başkanlığı konusunda oldukça iddialı olduğunu belirten Akça, “Resmi olmamakla birlikte benden başka iki aday daha var. Fakat adaylığını açıklayan tek benim” dedi.

“BİR KADIN OLARAK; ÇOK BÖLÜNMÜŞLÜK VE PARÇALANMIŞLIK OLDUĞUNU FARK ETTİM”

Akça, aslında milletvekili adayı olmak istediğini belirterek, bundan neden vazgeçtiğini şu şekilde açıkladı:

“Ben İyi Parti’nin Kurucu İl Yöneticisiyim. Yani parti kurulduğundan beri bu partide olan bir kadın olarak; çok bölünmüşlük ve parçalanmışlık olduğunu fark ettim. Kadınların önü açık gibi görünse de aksine daha çok kapalı. Gençlerin de durumu aynı şekilde, önlerinde engeller var. Yani partinin büyümesi için gerekli hemen hemen her kapı kapalı. Dışarıdan böyle görünmüyor olabilir fakat 5 yıldır içinde olduğumdan bu sorunları çok iyi görüyorum. Ve biz çok güçlü bir kadın topluluğu oluşturduk. 2 yıldır il başkan yardımcılığı görevini yürütüyorum. Bir nevi bu kadınlar için de il başkanı olmaya karar verdim. Çünkü eğer milletvekili adayı olmayı seçseydim bir tek kendim için çalışacaktım ve geride kalan arkadaşlarım büyük ihtimalle siyaseti bırakacaktı.

“VATAN, MİLLET, MEMLEKET MESELESİ İÇİN BU YOLA BAŞ KOYMUŞ İNSANLARLA YÜRÜMEYİ HEDEFLİYORUM”

“Benim de daha sağlam temellere dayanan; kadının, gençlerin var olduğu ve liyakatli insanlarla hep birlikte çalışabileceğim bir il hayalim var” diyen Akça, “Cinsiyet ayrımı olmadan, elindeki işi memleket meselesi olarak görebilecek insanların çalıştığı bir il hayalim var. Bunu gerçekleştirebilirsek onun ya da bunun adamı olmadan sadece davanın adamı olup; vatan, millet, memleket meselesi için bu yola baş koymuş insanlarla yürümeyi hedefliyorum. Vatan ve millet meselesi olan hiçbir konu şakaya gelmez. Ülkemiz şu an o kadar zor bir durumda ki adeta bir sırat köprüsünden geçiyoruz. Açlık ve yokluk had safhada. Biz bunları parti olarak görüyoruz ve buna çözüm üretmeye çalışıyoruz” diye de kaydetti.

“KADIN OLDUĞUNUZ SÜRECE HER ZAMAN ÖNÜNÜZ KESİLİYOR”

Akça, “Öyle bir yol izleyelim ki diğer partiler de bizden örnek alsın istiyoruz. Ve kadının gücü her zaman toparlayıcı, paylaşımcı, empatik ve hakkaniyetlidir. Kadın her konuda her zaman bütünü düşünür, kendini hiç düşünmez. Bizim böyle bir yönümüz var. Bu da çok güzel bir şey. Kadın olmaktan da çok mutluyum. Ama inanın 22 yıldır siyasetteyim ve erkek olsaydım çok daha kolay yükselmiştim. Kadın olduğunuz sürece her zaman önünüz kesiliyor. Ama ben bir kadın olarak siyaseti öğrendim ve bu yola çıktım. Genel Başkanımız Meral Hanım’a da sonsuz bir inancımız var” dedi ve Meral Akşener’in bu ülkeyi düze çıkaracağını düşündüklerini, kadınlar olarak, Meral Hanım’a daha çok destek verebilmek için bu yolda olduklarını da bildirdi.

İl başkanlığından sonra da genel seçimlerin olduğunu da belirten Akça, onun için de belirli ve istikrarlı ortak fikirleri olduğundan söz etti.

“KİMSENİN ADAMI OLARAK ANILMAK İSTEMİYORUM”

“İlk olarak partiyi daha da büyütme hedefindeyiz. Bu partinin kapısını herkese açıp, bu ülkeye bir şeyler verebilecek tüm insanları davet edeceğiz. Bu konuda gereken tüm desteği sağlayacağız. Çünkü bu bir bayrak yarışı. Bugün ‘onlar’ görevde olur. Ama yarın göreve daha başkaları gelir” diyen akça, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Şu anki yönetim anlayışında bir şeyler yapabilmek için birilerinden onay alma anlayışı var. Bu anlayışı yıkmak istiyoruz. Bir nevi ağalık düzenini yıkmak bizim temel amacımız. Mesela bana ‘hangi milletvekili senin arkanda’ diyorlar. ‘Tüm parti benim arkamda’ diyorum. Çünkü ben, herkesin il başkanı olmak istiyorum. Kimsenin adamı olarak anılmak istemiyorum. Kimseyi arkama almadan il başkanı olacağıma canı gönülden inanıyorum. Çünkü emeğimiz çok. Çok çalışıp çok emek verdik. Bir kadın olduğum için de bazılarından ayrıca takdir görüyorum. Çünkü siyasette kadın o kadar az ki…”

İl Başkan Adayı Akça, “Partime çok şey katacağıma inanıyorum. Vatan, ülke, Atatürk sevgim var. Atatürk’ün ilke ve inkılaplarından şaşmadan yürüme azmi içerisindeyim. Ve gerçekten insanları çok seviyorum ve donanımlı insanların önünün açılması gerektiğine, ülkenin anca böyle kurtulabileceğine inanıyorum” diye belirtti.

“GÜZEL VE BİRLİKTE ÇALIŞIRSAK YAPAMAYACAĞIMIZ ŞEY YOK”

Akça, birilerinin arkasına birini alarak yükselen sisteme ‘dur’ demek için aday olduklarını ve herkesi kucaklayacaklarını söyleyerek sözlerini şöyle devam ettirdi:

Hep birlikte büyüyeceğiz. Adana çok önemli. Adanalılara da gerçekten çok değer veriyorum. Adana’dan en az 4 milletvekili çıkartmayı hedefliyoruz. Fakat bunun üzerine çıkıp 5’i de zorlayacağız. Şu anki şartlarda 2 gibi görünüyor. Ama biz bunu zorlayacağız. O derece de iddialıyız. Güzel ve birlikte çalışırsak yapamayacağımız şey yok. Neden olmasın? Şu anda tek aday ve tek kadın İl Başkan Adayı benim. Bunu kazanıp insanlara, kadınlara, gençlere daha iyi bir hizmet sunmak istiyorum.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor