FUTBOL TARİHİNDE BİR İLKE İMZA ATILDI

Adana Demirspor- Trabzonspor maçının ilk yarısında maçın orta hakemi Mehmet İhsan Derme, futbol sahalarında görülmeyen bir karara imza atarak TFF’de görevli bir saha denetçisini vermiş olduğu kararla dışarıya gönderdi.

Daha önce hiç yaşanmamış olay Adana’da Muharrem Gülergin Stadı’nda yaşandı. Kadın Futbol Süper Ligde temsilcimiz Adana Demirspor’un Trabzonspor’u ağırladığı maçın 30. Dakikasında maçın orta hakemi Gaziantep bölgesinden Mehmet İhsan Derme, Adana Saha Komiserleri Derneği Başkanı aynı zamanda TFF Bölge Denetçisi Mahmut Uzunoğlu’nun saha dışına göndererek ‘bir ilki’ başardı. Derme, verdiği bu kararla ise olayı takip eden izleyenleri şaşkına çevirdi.

UZUNOĞLU POLİS NEZARETİNDE DIŞARIYA ALINDI

Orta hakem Mehmet İhsan Derme, Adana Saha Komiserleri Derneği Başkanı aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyon bölge denetçisi Mahmut Uzunoğlu’nu dışarıya göndermek isteyince Uzunoğlu ‘beni çıkaramazsın’ ifadesini kullandı. Böyle olunca da Derme, saha kenarında bulunan güvenlik güçlerini saha kenarına davet etti. Uzunoğlu, oyunun daha fazla durmaması adına ise polis eşliğinde Muharrem Gülergin Stadı’nın dışına geçerek ilk yarı bitimine kadar orda kaldı.

GERGİNLİK MAÇ ÖNCESİ YAŞANMIŞ

Alınan bilgilere göre Gaziantep bölgesinden Mehmet İhsan Derme, karşılaşmada görev yapan denetçinin maçın saatini yanlış anlamasından kaynaklanan sebepten dolayı karşılaşmaya gelememesinden dolayı maç içinde herhangi bir başka denetçiye gerek olmadığı kanısına vararak bu kararı vermiş. Bu durumu öğrenen Uzunoğlu ise, maç öncesi hakemi arayıp bilgi vermesine rağmen ‘maça gelmeyin’ cevabını alınca sahaya gelerek futbol tarihinde daha önce hiç rastlanmamış karara imza attı.

ÖZEL HABER: İRFAN İŞİSAĞ

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor