Yıldırım: Halk seçim sandığını bekliyor

Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Ebubekir Yıldırım, ‘’Ekonomik bir buhranın içerisindeyiz. Milletimiz ciddi bir geçim savaşı veriyor. Özellikle son dönemde kime dokunsak bir mutsuzlukla, umutsuzlukla karşılaşıyor ve halkımızın seçim sandığını beklediğini görüyoruz’’ dedi.

***

Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Ebubekir Yıldırım, seçim öncesi birlik ve beraberlik mesajı verdi;

Yıldırım: Müreffeh bir Türkiye hep birlikte inşa edeceğiz

RÖPORTAJ: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi, önümüzdeki ay kuruluşunun 3’üncü yılını kutlamaya hazırlanıyor. Geçen süre zarfında, yüz binlerce insanın gönlüne girmeyi başaran bu siyasi oluşumun Adana İl Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Ebubekir Yıldırım ile çok konuşulan genel konular üzerinden keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. İlgiyle okuyacaksınız. 

Seçimlere az bir süre kaldı. Temas ettiğiniz vatandaşlar ülkenin içinde bulunduğu mevcut durumu nasıl değerlendiriyorlar?

Ekonomik bir buhranın içerisindeyiz. Milletimiz ciddi bir geçim savaşı veriyor. Özellikle son dönemde kime dokunsak bir mutsuzlukla, umutsuzlukla karşılaşıyor ve halkımızın seçim sandığını beklediğini görüyoruz. İnsanların yaşadığı sorunlar sadece ekonomiyle sınırlı kalmıyor. Güvenlik probleminin yanı sıra; sansür yasası ve benzer uygulamalarla temel hal ve özgürlüklere yapılan müdahaleler de insanlarımızı derinden endişelendiriyor. Vatandaşlarımız, ülkenin idarecileri tarafından ciddi bir baskı altındalar. Yaşanan bütün bu olumsuzlukların üstesinden, önümüzdeki seçimle geleceğiz. Korku duvarlarını ve ekonomik buhranları yepyeni bir iktidarın vizyonel bakış açısıyla yıkacağız. Gelecek Partisi olarak da biz buna adayız. Hedefimiz; özgürlüğü, refahı ve adaleti ön plana çıkaran müreffeh bir Türkiye’nin inşasıdır.

Ülke yönetiminde yer almanız halinde, bahsettiğiniz hedeflere ulaşmanız için ne kadar bir süreye ihtiyacınız olacağını öngörüyorsunuz?  

Elbette bir anda olabilecek bir şey değil bu; ancak değişen iklimle beraber 3, 6 ve 9 aylık dilimlerde iyileşme süreci başlar ve iki yıl gibi bir zaman içerisinde, Türkiye çok güçlü bir şekilde saygın bir noktaya ulaşır. Ekonomik sıralama açısından, bugün G20 ülkeleri arasında değiliz mesela. Hızlı bir şekilde kişi başına düşen milli gelirin, ihracat ve üretim kapasitesinin artması gerektiğinin farkındayız. Bunların olabilmesi için rasyonel bir aklın ortaya çıkması lazım. Doğru insan kaynaklarının görev başında olması gerekiyor ve güven ikliminin oluşması icap ediyor. Kimse karamsarlığa kapılmamalı ve ümidimizi kaybetmemeliyiz. Türkiye bütün badireleri tarihi içerisinde atlatmayı başarmış bir ülke. Cumhur İttifakı’nın uyguladığı yanlış politikaların olumsuzlukları da zaman içerisinde illa ki düzeltilecektir.

AK Parti ve MHP’ye gönül vermiş seçmenlere buradan ne mesaj vermek istersiniz?

Milletin iradesine her zaman saygı duyuyoruz. Bütün seçmenlerin bu süreçte gözlerini açması gerekiyor. Şu an Türkiye kesinlikle iyiye doğru gitmiyor. Bunu görmek lazım. Dolayısıyla, alışkanlık ve kaygılardan öte gerçeklikle hareket etmenin daha mantıklı olacağını değerlendiriyorum. Eğer ki daha iyi bir ülkede yaşamak ve çocuklarına daha fazla imkanlar sağlamak istiyorlarsa gerçekçi bir bakışı ortaya koymaları şart… Aksi durumda; doktorlarımız, mühendislerimiz ve gençlerimiz yurt dışına kaçmaya devam edecekler.

6’lı masada yer alan diğer siyasi partilerin il başkanlarıyla istişareleriniz ve ortak çalışmalarınız oluyor mu?  

Görüşmelerimiz oluyor elbette. Adana’nın en büyük problemlerinden bir tanesi de ortak akılla birlikte hareket edememek bence…  Bu nedenle, Adana diğer illere nazaran herhangi bir atılım gerçekleştiremiyor. Adana muhalif pozisyonunda bir şehir olduğundan, yerel yönetimleri merkezi hükümetle birlikte hareket edemiyor. Bizler, seçimden sonra ülke yönetimine geldiğimizde bunu inşa etmeye çalışacağız. Adana’nın menfaatine olan her durumda, partiler üstü hareket edip birlikte elimizi taşın altına koyma becerisi göstereceğiz. 6’lı masa temsilcileri olarak ne kadar istişareler etsek de iktidarın bir parçası olduğumuzda, Adana’ya katma değer oluşturabilmek adına var gücümüzle çalışacağız.

Vatandaşların Gelecek Partisi’ne olan teveccühleri nasıl?

Biz, üç yıllık yeni bir partiyiz. Baskı altındayken çok zor şartlarda kurulduk. 152 kişiyle yola çıkıldı ve bugün gelinen noktada milyonlara hitap ediyoruz. Gittiğimiz yerlerde Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’na duyulan sevgi ve güven bizleri mutlu ediyor. Adanamızın 15 ilçesinde örgütlü durumdayız ve genel anlamda bütün örgütlerimizin başarılı çalışmalar yürüttüğünü söyleyebilirim.

Bu sohbetin gerçekleşmesine zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor