HİZMET CADDE BOYU SÜRSÜN

Sürekli olarak dile getirdiğimiz bir konuyu yeniden hatırlatmak istiyorum. Adana’nın gelişen ve büyüyen yerleşim yerlerinden bir tanesi haline gelen Sarıçam bölgesi, özellikle yeni üniversitenin ve Yeni Adana Stadyumunun bu noktaya açılması ile birlikte gelişimini ve büyümesini sürdürmeye devam etti.
Özellikle son 2 yılda bu bölgede büyük bir ilerleme göze çarpıyor. Yolları delik deşik olan Çatalan yolu Balcalı’dan yeni üniversiteye kadar yenilendi. Vatandaşların girmek istemedikleri ancak alternatif olmadığı için mecburen girmek zorunda oldukları bu yol yapılan yol yenilememe ve bakım çalışmaları nedeni ile gerçekten çok güzel bir hal aldı.
Bisiklet yolları ve kaldırımların da yapılması ile cadde modern görüntüsü ile dikkat çekmeye başladı.
Bu kadar güzellikler, modernlikler ise caddenin stadyumdan başlayan yeni üniversite noktasına kadar sürmesi ile tepki çekiyor. Balcalı ile başlayan bol miktarda otobüs seçeneği, daha güzel yollar, kaldırımlar, bisiklet yolları, yeni üniversitenin kapısında son buluyor.
Hizmetler buraya kadar devam etse de maalesef cadde burada bitmiyor. Adana’da bilmeyenler yoktur ancak bilmeyenler için de bizler hatırlatmış olalım bu cadde, kozan yolu otoban köprüsüne kadar devam ediyor.
Caddenin yarısından fazlasında yapılan hizmetler, belli bir noktadan sonra bıçak gibi kesiliyor. Cadde bir kısmı, rahatlığı konforu yaşarken diğer kısmı da tek otobüse talim ediyor, bozuk yollarda ilerliyor. Eğer ki tek vasıta ile duygu kafeye ve barajyolu, özal kısmına gidecek ise de yeni üniversiteye kadar yürümek zorunda kalıyor.
Çünkü otobüsler buradan bol miktarda geçiyor. Peki bu otobüsler, bir miktar daha ilerleyerek kozan yolu otoban köprüsünün oradaki kavşaktan dönüş yapsalar burada vatandaşlar da bu hizmetlerden yararlansa daha güzel olmaz mı?
Yada o noktalarda da kaldırımlar iyileştirilse, insanlar yürürken yarı kaldırımdan yarı yollardan gitmek zorunda kalmasalar daha iyi olmaz mı?
Tabi ki olur. Caddenin bir kısmı nasıl sorunsuz yaşıyorsa kalan kısmı da aynı şekilde yaşamak istiyor. Hizmetlerin yarıda kesilmesini istemiyor vatandaşlar. Umarız sesimiz duyulur ve caddenin 2 yarısında yaşanan bu ayrım son bulur.