Emek Şalgamları Saydam Caddesi’nde

Adana halkına doğal ve doyumsuz bir lezzet sunan Emek Şalgamları, Saydam Caddesi üzerinde yeni bir işletme açtı. Açılış sonrası sorularımızı yanıtlayan işletme sahibi Ahmet Emek, şalgam ve turşularının fabrikasyon değil el yapımı olduğunu hatırlatarak, ‘’Güvenilir bir marka halinde gelmemizde, tecrübe faktörünü de göz ardı etmemek gerekir’’ dedi.

***

Adana’nın en keskin ve en doğal şalgamı Saydam Caddesi’nde

HABER: YENER EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Adana’nın milli içeceği olan şalgamı en doğal haliyle, orijinal lezzetinde tüketiciye sunan Emek Şalgamları, müdavimlerine Saydam Caddesi’nde açılan dükkan üzerinden de ulaşacak. Emek Şalgamları, Şalgamcı Ahmet adıyla çerçilerin bulunduğu bölgede hizmete açılan işletmede, şalgamın yanı sıra, yine aynı doğallıkta hazırlanan turşu, vişne ve limonata gibi çeşitler de yer alıyor.

FABRİKASYON DEĞİL, TAMAMEN EL YAPIMI

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Çiğdem Akça ile Diş Hekimi Bülent Alper’in açılışını yaptığı işletmede, hijyene verilen önem de ayrıca dikkat çekiyor. Şalgam ve turşuların fabrikasyon değil el yapımı olduğunu hatırlatan işletme sahibi Ahmet Emek, ‘’Güvenilir bir marka halinde gelmemizde, tecrübe faktörünü de göz ardı etmemek gerekir. İstediğimiz kalite ve lezzeti bulana kadar çok ürünü çöpe döktük. Bizim beğenmediğimizi kimse beğenmez mantığıyla, kendi içmediğimizi ve yemediğimizi insanlara sunmadık. Tuzundan, suyuna, havuç ayarından, lezzetine kadar hepsini onlarca defa test ederek sabitledik. Hata payını sıfıra indirgedik. Böyle olunca tadına varanların sevdiklerine bizi tavsiye etmesi kaçınılmaz oldu. Türkiye’nin bütün illerine şalgam gösteriyoruz. İnternet ve telefon üzerinden adrese teslim satışlarımız gerçekleşiyor’’ dedi.

KORUYUCU VE KİMYASAL MADDE YER ALMIYOR

Ahmet Emek, şalgamlarının dayanma süresinin maksimum 6 ay olduğuna dikkat çekerek, ‘’Çünkü içerisine hiçbir kimyasal madde ve koruyucu madde eklemiyoruz. Ola ki kimyasal katkı maddeleri kullansaydık, son tüketim tarihini bir yıla çıkarabilirdik. Şöyle bir örnek vereyim; Bir tencerede hazırlanan 4 kişilik yemeği, 400 kişiliğe çıkarmaya çalışırsan ne olur? Bunu sağlamak için hileye başvurmak zorunda kalırsın. Şu an sütü bile süt tozuyla imal eden firmalar var. Talep yoğun olunca firmalar da seri üretim için farklı yollara gidiyorlar. Şalgam da boya ve aroma kullanıyorlar. Bu yolla günlük şalgam üretimi yapılıyor. Hiç şalgam günlük üretilir mi?’’ ifadelerini kullandı.

‘’HİJYEN KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR’’

Ahmet Emek, şu bilgileri paylaştı; ‘’İdeal bir şalgam, bulgur unu, nohut, doğal yaş maya ve ekmek hamuru ile şalgam mayası elde edilir. Şalgam mayasının hazır olması için 15 gün bekleme süresi vardır. Daha sonra şalgam mayasını çuvalların içine koyup, içi arıtılmış su ve mor havuçla doldurulmuş olan fıçılara yerleştiriyoruz. Burada da 30 gün fermantasyon süresinden geçiriliyor. Yani bir şalgamın oluşum süresi, ortalama 45 gündür.  Eğer çok sayıda şube açarsam, üretimimi 400 tondan 4 bin tona çıkarmam gerekiyor. Yani seri üretime geçmek zorundayım. Bunu da kimyasal kullanmadan sağlayamam. Kimyasal ve koruyucuya kesinlikle karşıyım. O nedenle fazla şube açmayı düşünmüyorum. Amacımız çok para kazanmak değil zaten. İşimizi severek yapıyoruz. İmalathanemiz bütün müşterilerimizin ziyaretine ve hatta denetimine açıktır. Kırmızı çizgimiz ve önceliğimiz hijyendir. En kaliteli malzemeleri kullandığımız gibi, bunları kapalı soğuk hava depolarında muhafaza ediyoruz. Yine aynı şekilde üretimimizi de soğuk hava deposunda gerçekleştiriyoruz. Şalgam soğukta üretilir. Yılın her mevsiminde, 8 derecede üretim yapılıyor.’’

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor