PAYLAŞAN BİR ANLAYIŞLA İLERLİYORUZ

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, bu zamana kadar yaptığı projelerden bahsetmek adına SEYTİM’de basın toplantısı düzenledi. Başkan Akay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ziyaret ettiği ve kendisini takdir ettiği yer olan SEYTİM için “Geleceğe buradaki çocuklar yön verecek” dedi.

“PAYLAŞAN BİR ANLAYIŞLA İLERLİYORUZ”

Başkan Akay, SEYTİM’le ilgili “Burası bizim inovasyon merkezimiz. Burası bizim önemli alanlarımızdan bir tanesi. Seyhan Belediyesi olarak zaten temel bir belediyecilik anlayışı içerisinde paylaşan bir anlayışla ilerliyoruz” dedi.

“BİZLER ŞİMDİDEN BUNUN ÇALIŞMALARINI YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Dünyanın eğitim, sağlık, tarım vb. her yönden değişmeye ve gelişmeye başladığını belirten Akay, “Yani dünya yeniden şekilleniyor. Bu yeniden şekillenen dünyada bizlerin de rol oynaması lazım. Bizler şimdiden bunun çalışmalarını yapmak zorundayız. Şimdi belediyemize geldiğimiz zaman yani işleyişimizi şöyle ifade edeyim. Belediye başkanlığına başladıktan sonra yaklaştık 3 senem Zeydan Başkan zamanında başlanmış ama tamamlanmamış yerleri tamamlamakla geçti” diye belirtti.

“KAYNAK İSRAFINI HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL ETME ŞANSIMIZ YOKTU”

“Projelerin yarım kalmasına göz yumamazdık” diyen Başkan Akay, “Çünkü kaynak israfını hiçbir şekilde kabul etme şansımız yoktu. Eğer bir tesis yapılmışsa o tesisin ölü olmaması lazım. Başlanılan bir şey bitirilmeli ve en iyi şekilde kullanılmalı. Örneğin şu an bulunduğumuz binayı düşünecek olursak burası Pazar yeri olarak yapılmış bir yer. Buranın bazı sorunları vardı. Neticede biz buraya baştan sona tamamen fonksiyon yükleyerek daha işlevli bir yere dönüştürdük” diye kaydetti. Akay, diğer yaptığı yerlerde de durumun aşağı yukarı böyle olduğunu söyledi.

Çok sayıda taziye evi yapımının başlanmış ama bitmemiş olduğuna sözlerinde yer veren Akay, sözlerini şu şekilde devam ettirdi:

“Çok sayıda taziye evini bilgi evine çevirdik. Bugün 12 bilgi evimiz 1 tane de gezici bilgi evimiz var. Bunların her birinde günde en az yüz tane öğrencimiz ders çalışma imkanı buluyorlar. Çaylarından kahvelerine, yemeklerine kadar her türlü imkanları burada mevcut.”

“BUGÜN 10 BİN KİŞİYE YETEN BİR AŞ EVİMİZ VAR”

Akay, Covid döneminde evlere yemek yardımı yaptıklarından da bahsederek, “Şu an bu projeyi aş evlerimize sürdürüyoruz. Bugün 10 bin kişiye yeten bir aş evimiz var. Onun dışında cenazelerin sıkıntısını, kasvetini cenaze sahiplerine yaşatmamak için her bir cenaze evine gereken yardımları yapıyoruz. Zor zamanlarında yüklerini hafifletmeye çalışıyoruz. En az elli kişilik yemek yolluyoruz. Artan gıda fiyatlarından sonra üniversiteli öğrencilerimize destek olmak için onlara özel bir öğün yemeklerimiz çıkıyor günlük şu anda 150 öğrenciye ulaşan bir yerimiz vardı. Fakat burası yetmedi çünkü talep çok fazlaydı. Bu sebepten dolayı bu yerimizi daha da büyüterek daha çok öğrencimize ulaşmak için çabalıyoruz. Bu tamamen ücretsiz” diye bildirdi.

“ARTIK YENİ DÜNYAYI İDARE EDENLER BİZLER DEĞİL İÇERİDEKİ ÇOCUKLAR OLACAK”

Başkan Akay, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Sosyal yardım kapsamında bilindiği üzere 4 bin tane Halkkart dağıttık. Bu kartlar devletin teslim ettiği belirli kriterlere göre verildi. Ayrıca şimdi bir de İhtiyaç Bankası oluşturduk. Bu bankada hayırsever yurttaş ve çeşitli kurumlardan aldığımız destekle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda, giyecek vb. yardım yapmayı hedefliyoruz. Dünya yapay zeka ve dijital teknoloji zamanına giriyor. Artık yeni dünyayı idare edenler bizler değil içerideki çocuklar olacak. Geleceğe bu çocuklar yön verecek. O yüzden tüm çabamız onlara daha iyi bir eğitim vererek geleceğe daha iyi hazırlamak”

Onun dışında susuz tarım gibi yeni üretim yöntemleri yaptıklarını da dile getiren Başkan Akay, yaptığı diğer birçok proje ile de ilgili bilgiler verdi. Akay daha sonrasında ise basın mensuplarına SEYTİM’i ve topraksız tarım olarak su ile ürettikleri ürünlerin serasını gezdirdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor