ADANA BAROSU’NDAN HSK’Yİ HSK’YE ŞİKAYET

Adana Barosu avukatları HSK’yi, HSK’ye şikayet etti. Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz önderliğinde gerçekleştirilen HSK eyleminde birçok avukat HSK’ye şikayet dilekçesi gönderdi. Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, “Biz bu dilekçemizde görevinizi yapmayan sizleri sizlere şikayet ediyoruz” vurgusu yaptı.

 

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK)’nu şikayet eden Adana Baro avukatları HSK’ye şikayet dilekçesi gönderdi. Yani HSK’yi HSK’ye şikayet etti. Adana Barosu, Adana Adliyesi 3. İş Mahkemesi Hakimi’nin bir yıldan fazla bir süre geçtikten sonra gerekçeli kararları yazdığı gerekçesiyle, yurttaşların ciddi derecede mağduriyetlerine yol açtığını söyleyen avukatlar, bahsi geçen hakim hakkında yazılı şikayetlerine olumlu yaklaşmayan HSK’yi bu yüzden şikayet ettiklerini belirtti.

Bu mağduriyet karşısında herhangi bir şey yapmayan HSK’yi göreve çağıran Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, yaptığı açıklamada, yurttaşların hak kayıplarına neden olunduğu için bu eylemi yapma zorunluluğu hissettiklerini belirtti. “Hakim hakkında defalarca HSK’ye şikayette bulunduk. Anayasa ve AİHS ile güvence altına alınmış olan ‘Adil Yargılanma Hakkı’nı ihlal eden ve bu nedenle Anayasa Mahkemesi kararları ile idarenin tazminat ödemesine yol açacak bir hakim, neden ısrarla görevde tutulur? Adana Barosu HSK’ye hitaben birçok yazı yazdı. Birçok meslektaşımızın şikayetlerine rağmen işini ağır derecede ihmal eden, adalete güveni yok eden, yurttaşın hakkını kullanılmaz hale getiren bir hakimin arkasındaki cesaretlendirici gücün ne olduğunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Gerekli hassasiyeti ve duyarlılığı göstermeyen HSK’yı, HSK’ya şikayet ediyoruz” vurgusu yaptı.

Av. Semih Gökayaz, kanunların gerekçeli olan kararı mümkünse duruşma sırasında açıklanması şeklinde düzenleme yaptığının altını çizdi ve “O da olmadı Türk Medeni Kanunu (TMK) 2 yüz doksan 4, bir aylık sürece yazılmasını emreder. Ama 3 ay değil, 5 ay değil, on iki ay değil, on beş ay nedir? On beş ay nedir? Bu yolla yurttaşın hak arama özgürlüğünü dolaylı olarak gasp eden hakim hakkında birçok şikayet yapılmış olmasına rağmen şu ana kadar hiçbir işlem yapılmamıştır” diyerek haklı isyanını dile getirdi.

“Bakanlığın üzerinde çok çalıştığı hedef süre uygulaması ne için vardır? Kim için vardır? Görevini bu kadar açıkça ihmal eden; kötüye kullanmaya varacak derecede ihmal eden, hakimi koruyan motivasyon güç nedir? ‘Yargıda Hedef Süre’ uygulaması kim için, ne için düzenlenmiştir?” sorularını yönelten Başkan Gökayaz, “Bu yolda kahir ekseriyetle işini çok iyi yapan binlerce hakim ve savcının emeği de ziyan olmaktadır. Sayın HSK başkan ve üyeleri; biz bu şikayet dilekçemizi uzun süredir duymadığınız ve de görmediğiniz bir konuya dikkatinizi çekmek için gönderiyoruz. Biz bu dilekçemizde görevinizi yapmayan sizleri sizlere şikayet ediyoruz. Dileriz bu dilekçemizi bir vicdan meselesi yapar, bundan sonraki süreçte Kurulunuza iletilen şikayetleri ciddiyetle ve seri bir şekilde inceler, hukuka ve yurttaşın adalet ihtiyacına uygun şekilde karara bağlarsınız” diyerek konuşmasına noktayı koydu.

Başkan Gökayaz’ın açıklamasının ardından Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, yönetim kurulu üyeleri ve avukatlar, Adana Adliyesi Postanesi’nden şikayet dilekçelerini bireysel olarak HSK’ye gönderdi. HSK’nin bu konuda ne yapacağı merakla bekleniyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor