BUGÜN BANA YARIN SANA OLACAĞINI UNUTMAYALIM

Hakkında hapis cezası kesinleşen Ekrem İmamoğlu Adana meclis gündeminde de yerini aldı. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan, “Bugün bu konuda sessiz kalırsak yarın bir başkaları geldiğinde biz de aynısını yapmaya kalkacağız. Yani ‘Bugün bana yarın sana’ olacağını unutmayalım” dedi.

 

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nın son gününde Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar ile ilgili konuşan Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan, “Gerek genel, gerek yerel siyasette tüm siyasiler konuyla ilgili bir değerlendirme yapılacağı zaman sık sık sandığın iradesine saygı, seçilmişlerin hakkını koruyabilmek, halkın ve sandığın iradesiyle gelmiş olanların yargı ya da başka yollarla o gücün elinden alındırılmasının hiçbir zaman demokratik ve hakkaniyetli bir işlem olmadığını sürekli söyleyegelmişlerdir. Ama her ne kadar bunlar söylenilmiş olursa olsun Türkiye’deki siyasi tarihe baktığımız zaman bu söylemlerin dışında ne yazık ki bu düşünceye aykırı düşen gelişmeler olduğunu görüyoruz” dedi.

“ANCAK BU TÜR HAREKETLER SADECE BU TÜR ÖRGÜTLENMELER ARACILIĞIYLA GELİŞTİRİLDİĞİNDE BİZ KARŞI ÇIKACAĞIZ”

Bu tür antidemokratik ve sandığın iradesini yok sayan uygulama ve müdahalelerin, bazen askeri dönemlerle geldiğinin altını çizen Seyhan, “Ama bunun dışında bazı zamanlar oluyor ki; yine sandık ve halkın iradesiyle göreve gelmiş olan yöneticiler tarafından da aynı yöntemler uygulandığına şahit oluyoruz. Hepimizin şiddetle kınadığı ve hiçbir parti ayırt etmeksizin hepimizin karşı çıktığı karanlık bir dönemi yaşadık. Bir cemaat adı altında ortaya çıkan bir siyasi hareketin bu ülkede seçilmişlere dönük sivil darbe olarak nitelendirilebilecek bir süreci hep beraber yaşadık, gördük. Ancak bu tür hareketler sadece bu tür örgütlenmeler aracılığıyla geliştirildiğinde biz karşı çıkacağız” diye aktardı.

“SANDIĞIN İRADESİNE SAYGI GÖSTERME DÜŞÜNCEMİZİ KİŞİDEN KİŞİYE YA DA SİYASİ GÖRÜŞE BAĞLI OLARAK MI SAHİPLENECEĞİZ?”

Seyhan, “Bu ülkenin yargı organları aynı sonuca imza atıyorsa biz buna sessiz mi kalacağız? Sandığın iradesine saygı gösterme düşüncemizi kişiden kişiye ya da siyasi görüşe bağlı olarak mı sahipleneceğiz?” dedi ve dün yanlış dediğimize bugün de yanlış diyebilme basiretini gösterebilmemiz gerektiğine sözlerinde yer verdi.

“O ZAMAN CHP GENEL BAŞKANININ NASIL BİR TAVIR ALDIĞINI HEPİMİZ HATIRLARIZ”

‘Yargı bağımsızdır’ söyleminin sadece bir cümlede kalmaması gerektiğine vurgu yapan Seyhan konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın bir kelimesinden dolayı geldiğimiz nokta Sayın Cumhurbaşkanımızın Fetö yüzünden yaşadığı mağduriyet süreciyle farklı olarak ele alınamaz. O zaman CHP genel başkanının nasıl bir tavır aldığını hepimiz hatırlarız. Yani bir seçilmişin hakkı bir mahkeme kararıyla gasp edilerek elinden alınmaya kalkılıyorsa bunun kime karşı yapıldığının hiçbir anlamı olmamalıdır. Bugün, bu konuda sessiz kalırsak yarın bir başkaları geldiğinde biz de aynısını yapmaya kalkacağız. Yani ‘Bugün bana yarın sana’ olacağını unutmayalım.”

“BİZ, LİDERİ ZAMANINDA SADECE BİR ŞİİR OKUDU DİYE HAPSE GİRMİŞ BİR LİDERİN PARTİSİNİN MENSUPLARIYIZ”

Serdar Seyhan’ın sözlerine karşılık veren Ak Parti meclis üyelerinden Ozan Gülaçtı, “Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Serdar Bey’in çıkışında, siyasi olarak kendi başkanlarına verilen cezayı kınaması kendi açısından doğrudur. Ancak burada benim anlayamadığım tek nokta sanki ‘Kuvvetler Ayrılığı’ diye bir sistem yokmuş gibi mevcut iktidarın bu işin üstünde bir etkisi varmış gibi bahsetmesini de ben kınıyorum. Türkiye yargı bağımsızlığı açık ve nettir. Halen de yargı süreci devam etmekte olan bir konudur. Biz lideri zamanında sadece bir şiir okudu diye hapse girmiş bir liderin partisinin mensuplarıyız. Ve bundan da gurur duyuyoruz. Ancak zamanında o şiiri okudu diye hapse girerken alkış tutanlar, bugün konun kendilerine geldiğinde işte gerçeklerin nasıl olduğunu şimdi görüyorlar. Biz iktidar partisi olarak her zaman siyasi hayatımıza başladığımız günden beri siyasi mecrada, alanlarda siyaset yapmayı ve halkın gönlünü kazanmayı kendimize şiar edinmiş bir partiyiz” diye söyledi.

“BİZLER YARGI SÜRECİ DEVAM EDEN BİR KONUYLA İLGİLİ BURADA TARTIŞMAYI UYGUN BULMUYORUZ”

Hiçbir şekilde bu süreçle ilgili kalkıp da bize yönelik söylemler yapılmasını doğru bulmadığının altını çizen Gülaçtı, “Siyasilerin, söylemlerini siyasi alanlarda yaparken tabii ki haktan, hukuktan yana uygulamaları gerekmektedir. Bizler bu konuda yargı süreci devam eden, yargı yolu devam eden bir konuyla ilgili burada çok da tartışmayı uygun bulmuyoruz. Ve biz şunu açık ve net söyleyelim bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da siyasi rakiplerimizle her zaman meydanlarda halkın gönlünü kazanma yolunda bir yol edinmeyi kendimize şiar edindik” dedi ve konuşmasını noktaladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor