5 OCAK STADI ENKAZ OLDU

1938 yılından beri Adana’da var olan ve bir yıl önce yıkımına başlanan eski 5 Ocak Stadı’nın yerine yapılmasına karar verilen Millet Bahçesi için çalışmalara yeni başlandı.

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-1 yıla yakın bir süre önce yıkım çalışmalarına başlanan ve yerine Millet Bahçesi yapımı kararı alınan eski 5 Ocak Stadı’nda halen bir gelişme olmuş değil. 1938 yılında yapılan stadın yıkımından sonra Millet Bahçesi için yapılan çalışmaların hızı ne yazık ki yetersiz kaldı.

Eski Stadyumun çevresindeki esnaflardan olan Hamit Tamgüç, çalışmalara henüz yeni yeni başlandığı için şu ana kadar çok fazla gürültü duymadıklarını ve rahatsız olmadıklarını belirtti.

Son zamanlarda bir hareketlilik olduğunu dile getiren Tamgüç, “Pek büyük bir şey yapılmadı. Bir kazdılar sonar geri bıraktılar. O uzun bir süre öyle kalmıştı” dedi.

“İŞLERİMDE AZALMA OLMADI DESEM YALAN OLUR”

Tamgüç, stadyum yıkıldıktan sonar satışlarında azalma olduğunu belirtti ve “Azalma olmadı desem yalan olur. Bu çevredeki çoğu esnaf bu durumdan az ya da çok etkilenmiştir. Stadyumun buradaki bir lokantaya ya da berbere faydası vardı. Kendi adıma konuşmak gerekirse de satışlarımda yüzde ellilik bir düşüş oldu” diye aktardı.

“BURASI DA İLLAKİ ENİNDE SONUNDA ÖYLE BİR YER OLACAK”

Millet Bahçesi’nin, stadyum kadar esnafa faydası olacağını düşünmediğini dile getiren Tamgüç, “Ben böyle düşünüyorum. Çünkü aşağıda bir tane park var. Orada gördüklerim pek düzgün tipler değil. Burası da illaki eninde sonunda öyle bir yer olacak. Burada zaten küçük bir park vardı. Keşke onun yerine daha işe yarayan bir şey yapsalardı. Mesela hastahane olabilirdi. Eskiden adliye vardı. Önce o gitti, şimdi de stadyum. Tamamen terk edilmiş şehir gibi oldu. Küçük esnaf hiç kalmadı gibi bir şey.

“BU ZAMANA KADAR BİR ŞEY YAPMADILAR Kİ RAHATSIZ OLALIM”

Stadyum çevresindeki diğer bir esnaf olan 3 yıldır bulunduğu yerde esnaflık yapan Mustafa Bayraktarlar ise, “Yıkım aşamasında ben herhangi bir rahatsızlık yaşamadım. Çok fazla rahatsız edecek herhangi bir toz ya da gürültü olmadı. Daha yapım aşaması da yeni yeni başladığı için yine herhangi bir sıkıntımız yok. Çünkü bu zamana kadar bir şey yapmadılar ki rahatsız olalım. Bakalım bundan sonra göreceğiz” diye aktardı.

“STADYUMUN BANA PEK BİR YARARI YOKTU”

“Millet Bahçesi nasıl olur bilmiyorum ama bence stadyumun kapanması çok da kötü olmadı. Benim müşteri portföyüm bellidir. Stadyumun bana pek bir yararı yoktu. Aksine zararı vardı. Maç günleri buralar çok kalabalık olurdu. O yüzden ben hafta sonu dükkanımı açmıyordum. Diğer gün geldiğimde de kapımın önünde hep çöp ya da alkol şişeleri olurdu” diyen Bayraktar, bu konuda çevredeki her esnafın sıkıntı çektiğini de dile getirdi.

Bayraktar, “Millet Bahçesi burası için iyi olur mu? Bilmiyorum. Yapıldıktan sonra hep beraber göreceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor