YENİ ADANA GAZETESi’NİN 105.YIL GURURU

Yeni Adana Gazetesi 105. yaşına Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği bir kutlama ile girdi. 105. yıl kutlamasına Yeni Adana ailesi başta olmak üzere birçok kişi katıldı.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Adana’da 1918 yılında kurulan Yeni Adana Gazetesi 105. yaşına girdi. Ahmet Remzi Yüreğir tarafından kurulan gazete, yeni yaşını Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı etkinlikle kutladı. Kutlamaya gazetenin sahiplerinden Çetin Remzi Yüreğir’in kızı Oya Yüreğir, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Yeni Adana Gazetesi Yazıişleri Müdürü Vahit Şahin ve daha birçok bilindik isim katıldı. Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Aytaç Durak ve Hüseyin Sözlü de kutlamada yerini aldı.

Gazetenin sahiplerinden Çetin Remzi Yüreğir’in kızı Oya Yüreğir, babasının gönderdiği mektubu okudu. Oya Yüreğir babasına ait olan şu cümleleri dile getirdi:

“Bugün gazetemiz Yeni Adana’nın 105. yılına girişini kutluyoruz. 105 yıl yalnızca bir gazete için değil ülkemiz ölçeğinde tüm kurum ve kuruluşlar için de önemli bir süre sayılır. Yeni Adana’nın bu sebeple dikkate değer bir özelliğe sahip olduğu düşünülebilir. Bir bakıma öyledir de. Ama gazetemizin daha da önemli olan asıl özelliği dikkatten kaçmamalıdır. Yeni Adana bugün dahi kuruluşunun temelini oluşturan nedenlerin altında yatan amaçların tümünü sahiplenerek yayın hayatını sürdürmektedir. Nasıl ki 1918’in karanlık günlerinde ana hedef Türkiyemizin bağımsızlığını ve ulusumuzun özgürlüğünü sağlamak olmuşsa, Yeni Adana bugün de babalarımızın zaferle çıktığı Kurtuluş Savaşı’nın sonuçları ne olursa olsun koruma görevini sürdürmeye devam etmektedir. İşte Yeni Adana’nın temel özellikleri budur. Kurtuluş Savaşı sonrası genç Türkiye’nin kuruluşunda da görev alan Yeni Adana Gazetesi, sonraki yaşamında Atatürk Devrimlerinin başarılı olmasında ve Çağdaş bir ulus yaratma sürecinde adımlar atmıştır. Yeni Adana Gazetesi, hain bir saldırı sonrasında, bir aralık ayında hayatını kaybeden Cahit Orhan Tütengil’in tanımıyla; “Atatürk Türkiye’sinin İleri Karakolu” olma görevini bugün bile yerine getirmeye çalışmaktadır. Bugün de hukukun üstünlüğü temeline dayanan sistemin kökleşmesi adına Cumhuriyetimizin savunuculuğunu üstlenmiş bulunmaktadır. Gazetemizin diğer bir temel özelliğini hatırlatmakta da fayda vardır. Yeni Adana, yayın hayatı boyunca gazetecilik alanında örnek bir yayın organı olma sorumluluğuna özenle sahip çıkmıştır. Habercilikte tarafsızlık ilkesine saygılı olmuştur…”

2022 Çukurova Öykü Ödülü sahibi açıklandı

Ayrıca kutlamada Çukurova Belediyesi ve Yeni Adana Gazetesi işbirliğiyle bu sene ikincisi gerçekleştirilen “2022 Çukurova Öykü Ödülü” sonuçları da gazetenin yazarlarından olan Süreyya Gül tarafından açıklandı. Yarışmanın birincisi Yurda Dönüş öyküsü ile yarışmaya Ankara’dan Sofya Kurban oldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor