İYİ Parti Adana’da birinci olacak

Birol Büyüköztürk’ün Adanalı değil, Osmaniyeli olduğunu ve tabanı tanımadığını belirten Sabri Erdem, “Ben bir ağabey olarak görevimi yapıp İYİ Parti’yi Adana’da birinci yapmaya çalışacağım” dedi.

 

 

(HABER MERKEZİ)-  İYİ Parti’nin ağabeyi olarak tanınan Sabri Erdem, dün de  açıklamalarını sürdürerek “Adana’nın talihsizliği siyasetini çıkmaza sokan, hizmetleri engelleyen, genel başkanların adına görüntü verip şehirlerine, partilerine hiçbir katkı sağlamayan iki ünlü kişi var. Biri iktidar tarafında, diğeri bizim partide. İyi Parti İl Başkanı adayı olup Genel Merkezin adını kullanan Birol Büyüköztürk” dedi.

Birol Büyüköztürk”ün  “Genel Merkeze davet edildim. Adana İl Kongresinde benim aday olmam istendi ve tek liste olarak seçime gidilmesi gerektiğini talep ettiler. Ayrıca ben de Meral Hanım ile devamlı ailecek görüşüyoruz” sözünü hatırlatan Sabri Erdem, şu açıklamayı yaptı. 

 (“Basın toplantısında orada bulunan Metanet Çulhaoğlu’nun yakını Azime Kocacık da merkezimizin vermiş olduğu il başkan adaylığı kararı bizi de mutlu etti. Birol Başkanımızın yanındayız ) demiştir.

Geçtiğimiz İl Kongresinde de yine Çulhaoğlu, Birol Büyüköztürk’ü genel merkezin adayı diyerek aynı taktiği yapmıştı.

O zaman da Birol Büyüköztürk farklı ara seçimi kaybetti.

Çünkü Birol Büyüköztürk Adanalı değil Osmaniyeli. Partilileri tanımaz, esasen delegeler de onu tanımaz. Çünkü halkın içinde hiç görülmemiştir.

Bu gibi dayatmalara karşı Genel Başkan Yardımcımız Musavvat Dervişoğlu bir il kongresinde ‘’… oysa genel merkezin adaylar konusunda herhangi bir talimatı olmadığı gibi, Kimsenin tanımadığı bir adayı genel merkezin adayıdır diye pazarlayacaksınız. Bu öncelikle Genel Merkezimizin adı kullanıldığı için, Sayın Genel Başkanımıza saygısızlıktır… Aday arkadaşlarımızın hemen tamamının genel merkezimizde yakından tanıdığı insanlar olabilir. Bu insanların her birinin gönüllerinden de ayrı ayrı kazanmasını istedikleri bir aday geçebilir. Ama bu durum o adayı Genel Merkez adayı yapmaz’’demişti.

Yine Sabri Erdem konuşmasında bir ağabeyi olarak Birol Bey’e tavsiyem memleketi Osmaniye’den aday olmasıdır.

Esasen bu dayatmalar yıllardır Adana’da yapıldığı içindir ki başta Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in gözünde üzüntü yaratmış ve hepimizi de üzmektedir.

ADANA’DA BİRİNCİ PARTİ OLUP EN AZ 4 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ

Ben de bu konuları bildiğim için Adana’da ağabeylik yapacağım. İyi Parti’yi Adana’da birinci parti yapıp en az 4-5 milletvekili çıkaracağız.

Ağabeyliğe yakışan parçalanmış, dağılmış ve kırgın olan yol arkadaşlarımıza birleştirici olacak tarafsız Duran Hakan Şaşmaz’ı Adanalı bağrına basacaktır.

Delegelerimiz Allah’a şükür aklı başında kişiler olup doğru kararı vereceklerdir .

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor