BU ŞARTLARDA İNTERNET GAZETECİLİĞİ İMKANSIZ!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basınla bir araya geldi. Yeni Basın Kanunu Yasası’yla ilgili değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını cevapladı. Başkan Karaca, “Bu işin bu şekilde yapılma oranı çoğu ilde imkansız. Burada gerçekten internet haberciliği yapacak olan ve yapan arkadaşlarımızın bu şartları yerine getirmesi mümkün değil” dedi.

HABER: CANS ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde basınla bir araya geldi.

Başkan Karaca, Yeni Basın Kanunu’yla ilgili olarak yapılan toplantıda gazetecilerin de fikirlerini dinlendi, soruları cevapladı.

Yılmaz Karaca, “On gündür ülkemizin farklı köşelerinde meslektaşlarımız ile bir araya geliyoruz. Hem son çıkarılan basın yasasını anlatıyoruz hem de sorunlarını dinliyoruz. Tabi ki internet yasası çıksın, basın yasasında değişiklikler yapılsın diye yıllardır bekliyoruz. Fakat hiç de beklediğimiz gibi bir basın yasasının çıkmadığını da açık ve net olarak söyleyebiliyoruz. Basın yasasında umduğumuz olmayınca belki yönetmelikte bir iyimserlik olur diye bekledik. Ancak yönetmelik de adeta bir bomba gibi Anadolu Basını’nın üzerine düştü” dedi.

“Yani şimdi günlük çıkan gazetelerin kadrolarının düşürülmesini ve herkesin gerçek kadro ile çalışmasını savunurken bu sefer kadrolar düşmediği gibi günlük gazetelere de internetten ilan alacaksa 6 kadro zorunluluğu getiriliyor” diyen Başkan Karaca, bu durumun gazeteciler için bir avantaj gibi göründüğünü, ama avantaj olmadığını dile getirdi. 3 aylık bir deneme süresinin de varlığından bahseden Karaca, “Bu deneme süresinden sonra da istenilen şartların yerine getirilip getirilmediği denetlenecek” diye ekledi.

Başkan karaca konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“İnternet Yasası’nın çıkmasını hep birlikte istedik. Bizim derdimiz neydi; Bu işi yapmayanlara bir engel koymaktı. Eline bir telefon alarak, hiçbir vergi mükellefliği olmayan, hiçbir sorumluluğu olmayan, mesleğimizin dışındaki insanların yok edilmesi için bu yasanın çıkmasını istedik. Bu yasa çıktı. Şu anda belki internet haberciliği yapanlar için son derece zor. 24 ay bekleyeceksiniz, 8 kadro vereceksiniz. Bu işin bu şekilde yapılma oranı çoğu ilde imkansız. Burada gerçekten internet haberciliği yapacak olan ve yapan arkadaşlarımızın bu şartları yerine getirmesi mümkün değil. Tabi biz bu süre zarfında Basın İlan Kurumu’yla olan ilişkilerimizde mutlaka kadronun düşürülmesini, şartlarının daha iyimser duruma getirilmesini istedik. Fakat yine de hiçbir noktasına, virgülüne dokunulmadan bu yasa geçti. Şimdi sayın genel müdürümüz “Eksikliklerini görelim sonra bir iyileştirme yaparız” diyor.”

Konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve sorunlarını dinleyen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, soru-cevap sonrasında toplantıyı sonlandırdı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor