DELEGELER BİROL BÜYÜKÖZTÜRK DEDİ

İYİ Parti Adana İl Başkanlığı, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapıldı. Partililerin çok büyük ilgi gösterdiği seçimde rakibi Duran Hakan Şaşmaz’ı üç oy farkla 323-320 geçen Birol Büyüköztürk başkanlığa seçildi.

Adaylığını açıklarken Genel Merkez’in adayı olduğunu açıklayan Birol Büyüköztürk’ü, Adana Milletvekilleri Metanet Çulhaoğlu ve İsmail Koncuk, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Recai Mercimek destekledi. Duran Hakan Şaşmaz’ın tek başına rakibi Birol Büyüköztürk’le başa baş mücadele etmesi ve sadece 3 oyla kaybetmesi partide dengeleri değiştirecek gibi gözüküyor.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-İyi Parti İl Başkan Kongresi ve İl Başkan Seçimleri Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Başlayan kongre, konuşmalarla devam etti. Meral Akşener’in gönderdiği mesaj da İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz tarafından okundu. Kongre sonrasında yapılan seçimler ile Adana’nın yeni İyi Parti Başkanı belirlendi. Birol Büyüköztür 323 oy alarak başkanlığa seçilirken, Duran Hakan Şaşmaz da 3 oy farkla 320 oyda kaldı.

İyi Parti Genel Sekreteri Av. Uğur Poyraz, Göktürk Boyvadaoğlu, Recai Mercimek, ilçe yöneticileri, ilçe başkanları, 6’lı masanın Adana’daki yöneticileri başta olmak üzere tüm İyi Parti üyeleri ve destekçileri katılım gösterdi.

Divan Başkanlığı’nı İyi Parti Genel Sekreteri Avukat Uğur Poyraz, Divan Başkan Yardımcılığını Ömer Furkan Dağ yaptı. Katip Üyeleri de İyi Parti Yüreğir İlçe Başkanı Çağlar Kürkçüoğlu, İyi Parti Karaisalı İlçe Başkanı Ekrem Kuşçu, parti üyesi Av. Saltuk Emre Ardınç oldu.

başlayan Birol Büyüköztürk, önceden yaptığı basın açıklamasındaki konuları dile getirerek konuşmasında şunları söyledi:

“Türkiye’de ‘Değişmez’ denileni değiştirecek olan Sayın Genel Başkanım Meral Akşener’dir. Bu seçimin diğerlerinden farklı bir önemi var. Çünkü bu seçim belki de Parlamenter Seçim’e gideceğimiz son sandık olabilir. Yani esas mücadelemizin, çalışmalarımızın olacağı seçim önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimi. Buraya hazırlanmak için bir kongre sürecine girdik Ben size anlatmaya kısaca İyi Parti’nin kuruluş hikayesinden başlayarak bugüne gelmek istiyorum. İyi Parti kolay kurulmadı, İyi Parti’nin bir hikayesi var. İyi Parti olarak cesaret, inanç, istişare ve ortak akla dayanan Türkiye’yi yönetme hayalimiz var. Biz bu hedef doğrultusunda başta Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde yer alan Meral Akşener hareketiyle başlayan mücadelede genel başkanımızın yanında yer aldık. Ve tüm Türkiye’yi dolaştık. Hepinizin bildiği gibi bu süreç bir yerde tıkandı. Bunun üzerine Sayın Genel Başkanımız tüm Türkiye’de kendini destekleyen arkadaşları 10’ar kişilik heyetler olarak İstanbul’a davet etti. Binden fazla kişi İstanbul’a gittik. Sayın Genel Başkanımın isteği üzerine Adana, Mersin ve Osmaniye adına ben temsilci oldum. Orada Genel Başkanımız bize dedi ki; ‘Ben konuşmayacağım, siz konuşacaksınız. Ama herkes konuşacak. Tüm arkadaşlarım ne derse ben ona uyacağım.’ O zamanlar yeni babaanne olmuştu. ‘Babaanne ol derseniz babaanne olurum. Ama yok içerisinde Vatan, millet ve insanlık olan herkesin birleşebileceği, bir arada durabileceği bir siyasi parti kur derseniz de onu kuracağım” dedi. Hepimize tek tek söz verdi. Herkes Sayın Meral Akşener’e güvendiğini söyledi ve siyasal bir parti etrafında toplanma konusunda hemfikir olduk.”

Kurucu üyelerden de yeniden bahseden Büyüköztürk, “Kurulduktan sonra da Adana’da 7 arkadaşımız kurucu kurul üyesi olarak yer aldı. Kurulda; Sayın Nihal Ağca, Sinem Uludamar, Sıtkı Bolat, Recai Mercimek, Yörük Ali Paşa, Mehmet Metanet Çulhaoğlu ve ben yer aldık. Sonrasında bir seçim başladı. Biz Meral Akşener’in stratejileri, aklı ve Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP’nin de desteğiyle seçimlere girdik” dedi.

BÜYÜKÖZTÜRK’TEN BİRLİK, BERABERLİK MESAJI

Büyüköztürk, “Daha modern ve daha özgür yaşamak için bir değişik şart. Bu değişikliğe de inanıyorum ki altılı masa sayesinde ulaşacağız. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve Ortadoğu bataklığına sürüklenmemek için bu iktidarın değişmesi gerektiğine inanıyorum. Bunun için var gücümüzle seçime hazırlanıyoruz Sayın Genel Başkanımızın ve beraber hareket ettiği Altılı Masa’daki tüm siyasi partilerimizin yoğun bir çalışma içerisine gireceğini hepimiz biliyoruz. Ama biz de eğer Allah bana İl Başkanlığı’nı nasip ederse, Adana’dan önümüzdeki seçime yardımcı olmak için çok çalışacağız. Bu çok çalışmanın içerisinde arkadaşlarla yeni bir çalışma yöntemi belirledik. Üçlü sacayağı şeklinde bir çalışma yapacağız. İlk olarak; sokak sokak esnafın ve vatandaşlarımızın kapısını çalacağız, dertlerini dinleyeceğiz. İkinci olarak; biliyorsunuz sosyal medya çok güçlü bir yer. İstediğiniz mesajları vermek ve sesinizi daha çok kişiye duyurmak için çok önemli bir alan. Burası için her ilçemizde gruplar halinde bir ekip oluşturacağız. Bu ekipler üzüm salkımı gibi birbirleri ile irtibatta olacaklar. Birlik olarak ortak bir saat belirleyip ‘Adana’nın Saati’ başlığı altında İyi Parti’nin mesajlarını aynı anda verip Adana’mızı sallayacağız ve Türkiye’ye de Adana’nın adını duyuracağız. Üçünü olarak da; 500 kişilik bir ekiple mesaj olarak değil de direkt telefon ile vatandaşları arayarak Sayın Meral Akşener ve İyi Parti adına bilgilendirme görüşmeleri yapacağız Bu dediğim projeleri hep beraber yapacağız. Eğer beraber çalışır ve bu beraberlik samimiyetini de hissettirebilirsek partiye katılımın, desteğin daha da fazla olmasını sağlayabiliriz” dedi ve birlik ve beraberliğin altını bir kez daha çizdi.

“KIYMETLİ İL DELEGELERİNDEN İSTEĞİM HİÇBİR BASKI ALTINDA KALMADAN OYLARINI SANDIĞA TAŞIMALARIDIR”

Büyüköztürk’ten sonra konuşma yapan ve gençlerin yolunun açılması gerektiğinin üzerinde duran Duran Hakan Şaşmaz da,

“3 yıldır İyi Parti Adana Teşkilat Başkanı ve Belediye Meclis Üyeliği yapmaktayım. Bu süre zarfında Adana’yı ilçe ilçe, karış karış dolaşarak üye sayımızı 7 binlerden 24 binlere çıkardık. Hedefim üye sayımızı 50 binin üzerine çıkarmak. Teşkilatlarımızla uyum içerisinde çalıştık. Her daim yan yana olduk. Bu dönem de gençliğimin verdiği enerji ile milletim için güzel çalışmalar yapmayı sürdüreceğim. Çok çalışacağım, sizlere söz veriyorum. Sayın Genel Başkanımızın da dediği gibi “Zaman gençlerin zamanıdır.” Sevgi ve saygıyı korumak, ortak yönlerimizi öne çıkarmak, adil bir yönetim şekliyle yönetimi sürdürebilmek için il başkanlığına adayım. Devir değişim devridir. Zamanla kuşaklar değişmekte ve nesiller arasında uyum sorunları yaşanmaktadır. Ben nesiler arasında köprü olmaya hazırım. Kıymetli il delegelerinden isteğim hiçbir baskı altında kalmadan oylarını sandığa taşımalarıdır. Aksi takdirde eleştirdiğimiz partilerden ne farkımız kalır. Demokratik ortamda gerçekleşecek bu seçim sonunda kazanan İyi Parti olacak, kazanan Adana olacak” diye belirtti. Şaşmaz’la beraber annesi Günseri Şaşmaz da sahnede yerini aldı.

Kongrede Saadet Partisi İl Başkanı, Gelecek Partisi İl Başkanı, Demokrat Parti İl Başkanı da yer aldı.

YÖNETİM KURULU: Veysel Yıldız, Dilek Özdoğan, Mehmet Alkan, Pınar Ören, Muhsin Özkale, Ömer Özdoğan, Selçuk Ulukaya, Tanfer Deniz, Yunus Erik, Recep Koca, Ahmet Topbaş, Dilara Kökten, Sibel Çakmak, Yasin Gümüşsoy, Dilek Karabulut, Uğur Tura, Yağmur İnanır, Aybeniz Kumlu, Begüm Yağcıoğlu, Mustafa Üresin, Celal Apak, Batuhan Bayrakçı, Batuhan Akkuş, Cumali Özkan, Abbas Bilgili, İsmail Öztürk, Özay Yurtseven, Hüseyin Mangtay, Halil Akyürek, Metehan Karakaya, Ömer Osman Evran, Necip Ermez, Mustafa Sertelli, İlker Kılınç, Muhittin Arnas, Zekeriya Karacan, İsmail Çatan, Ömer Murat Zor, Feyza Yosunkaya, Büşra Baysal Peker, Gül Dündar, İsmet Şimşek, Murat Arıcıoğlu, Eren Özer, Nazif Gökmen, Yıldıray Yıldır, Kevser Karakaş, Ali Kuşçu, Mehmet Kara, Ayşe Sarı, Kürşat Hamza Tanrıkulu, Nihat Demirci Zincirci, Bernay Karaca, B.Vedat Örgen, Kamil Kürkçü, Vedat Sabancı, Perihan Kırım, İsmail Hakkı Tanrıverdi, Şükrü Karaca, Muhammed A.Özkan, Kazım Kaya, Seyfettin Ünal, Fatma Hançerli, Hüseyin Karadağ, Cennet Nacar, Bilal Çağdaş, İbrahim Saltan, Ahmet İşibol

İL DİSİPLİN KURULU: Yiğit Onat, Gökberk Gök, Deniiz Çimen, Hatice Göker, Osman Özçatal, Pınar Atçıoğlu, Ahmet Kurtuluş, Hasan Özsırkıntı, Abdulreşit Tekmek

ÜST KURUL DELEGELERİ: Cihan Özkan, Ahmet Köse, Sedat Akkuş, Kenan Deniz, Mehmet Koca, Hüseyin Bargöz, Mustafa Arıkan, Ekrem Kuşçu, Kara Kalalı, Hüdaverdi Akçel, Şaban Bal, Bahadır Ceyhanlı, M.Tibet Atlı, Azime Kocacık, Musa Öztürk, Hasan Batur Eroğlu, Enis Akyürek, Rabia Şahin, Öztürk Ağca, Gülşah Mangtay, Volkan Bayrakçı, Ömer Arıcı, Osman Uçaroğlu, Mehmet Caymaz, Fatih Kara, Hale Gümüş, Kemal Yıldırım, Gülçin Yenidünya, Fatam Altunışık, Sonay Antepüzümü, Recai Mercimek, Erkan Can, Ahmet Ünsal, Ayşe Kahraman, Mustafa Durna, Cemal Bülent Günışık, Nusret Saçlı, Nigar Topbaş, Semra Parlakyıldız

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor