ŞİMŞEK FIRSAT TEPTİ: 1-1

STAD: Yeni Adana Stadyumu

HAKEMLER: Ali Palabıyık (**), Kerme Ersoy (**), Abdullah Bora Özkara (**)

ADANA DEMİRSPOR: Ertaç Özbir (**), Mert Çetin (**), Semih Güler (**), Kevin Rodrigues (*), Jonas Svensson (**), Benjamin Stambouli (**), Badou Ndiaye (**), Babajide Akintola (**), Henry Onyekuru (**) (Dk.90+1 Gökhan İnler ?), Younes Belhanda (*) (DK.78 Cherif Ndiaye **), Emre Akbaba (**) (Dk.78 Yusuf Sarı **)

FENERBAHÇE: Altay Bayındır (**), Ferdi Kadıoğlu (**), Atilla Szalai (**), Lincoln Henrique (**) (Dk.90+3 Emre Mor ?), Samet Akaydın (**), Diego Rossi (**) (Dk.78 Arda Güler *), Mert Hakan Yandaş (**) (Dk.61 Miha Zacj **), Willian Arao (**), İrfan Can Kahveci (**) (Dk.61 Bright Osayi-Samuel **), Michy Batshuayi (**) (Dk.78 Joshua King *), Enner Valencia (**)

GOLLER: Dk.84 Cherif Ndiaye (P) Adana Demirspor), Dk.88 Enner Valencia (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Henry Onyekuru, Jonas Svensson (Adana Demirspor), İrfan Can Kahveci, Michy Batshuayi, Altay Bayındır (Fenerabahçe)

Adana Demirspor, Fenerbahçe karşısında çok iyi oynamasına rağmen sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Maçın ilk yarısında 28.dakikada Younes Belhanda’nın ayağından penaltı kaçıran Mavi-Lacivertliler, 84.dakikada Cherif Ndiaye’nin penaltı golüyle öne geçti. Fenerbahçe bu gole 4 dakika sonra Enner Valencia ile karşılık verince maçta 1-1 sona erdi. Bu sonuç hem Adana Demirspor’a, hem de Fenerbahçe’ye yaramadı. Adana Demirspor puanını 38’e çıkartırken, Fenerbahçe de puanını 45 yaparken, lider Galatasaray ile arasındaki puan farkı 6’ya çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça iyi başlayan Adana Demirspor olsa da sonradan Fenerbahçe oyunda dengeyi kurdu ve tehlikeli ataklar geliştirdi.

6.dakikada Fenerbahçe atağında İrfan Can Kahveci’nin sol kanattın ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Bichy Batshuayi’nin arka direkten gelişine yaptığı vuruşta top kalenin sağından auta çıktı.

14.dakikada Mert Hakan Yandaş’ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert ve düzgün şutunda top ağlarla buluşsa da VAR kontrolü sonrasında elle oynamaya gerekçesiyle gol iptal edildi.

28.dakikada Adana Demirspor penaltı kazandı. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Younes Belhanda’nın yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak önce Altay Bayındır’ın ayaklarına ardından üst direğe çarparak geri geldi ve Adana Demirspor golden oldu.

34.dakikada Fenerbahçe gole yaklaşıyor. Michy Batshuayi’nin pasıyla ceza alanınad topla buluşan İrfan Can Kahveci’nin sol çaprazdan yaptığı sert ve düzgün vuruşta Ertaç Özbir’i geçen topu son anda çizgi önünden Kevin Rodrigues uzaklaştırmayı başardı.

Bu dakikadan sonra Adana Demirspor ve Fenerbahçe’nin skoru değiştirmeye yönelik çabaları sonucu değiştirmeye yetmeyince soyunma odasına 0-0 beraberlikle gidildi.

İkinci yarının ilk ciddi atağına Adana Demirspor Babajide Akintola’nın ceza alanında sağ çaprazdan yaptığı vuruşta Altay Bayındır topu kornere çeldi.

57.dakikada Adana Demirspor babajide David Akintola önemli bir fırsattan yararlanamadı. Akintola’nun muhteşem bireysel çabasının ardından ceza alanının kenarından kaleye gönderdiği şutun ardından taraftarlar gol diye beklerken, sağ alt köşeye doğru giden topu kaleci Altay Bayındır muhteşem kurtardı.

61.dakikada Fenerbahçe iki oyuncu değişikliği birden yaptı. İrfan Can Kahveci’nin yerine Bright Osayi-Samuel girerken, Mert Hakan Yandaş’ın yerine de Miha Zacj oyuna dahil oldu.

78.dakikada hem Adana Demirspor, hem Fenerbahçe teknik direktörleri iki oyuncu değişikliği birden yaparak oyuna müdahale ediyorlar. Adana Demirspor’da Emre Akbaba’nın yerine Yusuf Sarı, Younes Belhanda’nın yerine de yeni transfer Cherif Ndiaye oyuna girdi. Fenerbahçede ise Diego Rossi’nin yerine Arda Güler, Michy Batshuayi’nin yerine de Joshua King oyuna dahil oldular.

80.dakikada Badou Ndiaye kendisine gönderilen pası çok iyi kontrol etmesine rağmen kötü bir vuruşla topu Altay Bayındır’a teslim ediyor.

82.dakikada Adana Demirspor penaltı kazandı. Gelişen Mavi-Lacivertli atağında ceza sahası içinde kaleci Altay Bayındır’ın sert müdahalesine hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterirken, Altay Bayındır da sarı kart gördü.

84.dakikada kazanılan penaltı atışının başına geçen Adana Demirspor’un yeni transferi Cherif Ndiaye, yaptığı vuruşla kaleci Altay Bayındır ve topu ayrı ayrı köşelere göndererek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0

88.dakikada Enner Valencia’nın attığı gol önce ofsayt gerekçesiyle sayılmadı, daha sonra VAR kararıyla gol geçerli sayıldı ve Fenerbahçe beraberliği yakaladı: 1-1

Dördüncü hakem müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 9 dakika gösterdi. Uzatma dakikalarında her iki ekibin çabası soncu değiştirmedi ve maçta ikinci yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi. (HABER: YENER EKİNCİ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor