3 KEZ VERDİĞİM FAY YASASI AKP ve MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

CHP Adana Milletvekili Dr.Müzeyyen Şevkin, depremden sonra bilgi almak için sahaya inerek vatandaşlarla birebir görüşerek bilgi alış verişinde. Bulundu, Dr.Şevkin, depremle ilgili gözlemleri sonucunda yaptığı açıklamada, “Fay Yasası’nın çıkarılması ve depreme ilişkin çalışmaların yapılması Afet Bakanlığı’nın kurulmasına ilişkin 3 kez kanun teklifi verdim. Ancak ne yazık ki AKP ve MHP oylarıyla bu kanun teklifleri reddedildi” diye vurguladı.

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-CHP Adana Milletvekili Dr.Müzeyyen Şevkin, büyük depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş’da meydana gelen ve Adana’yı da derinden etkileyen deprem sonrası Jeoloji Mühendisi ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi olan CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, depremin en başından beri alanlarda bulunan ve bilgileri ilk elden alan kişilerden biri. Deprem bölgelerini hala gezmeye devam eden ve sabah akşam sahada olan Dr. Şevkin bir açıklamada bulundu. CHP Milletvekili Dr. Şevkin, “Fay kuşakları nedeniyle bir deprem ülkesiyiz. Depremlerin olması kaçınılmaz. Ben 3 kez kanun teklifi verdim. Fay Yasası’nın çıkarılması ve depreme ilişkin çalışmaların yapılması, Afet Bakanlığı’nın kurulmasına ilişkin 3 kez kanun teklifi verdim. Ancak ne yazık ki AKP ve MHP oylarıyla bu kanun teklifleri reddedildi” diye belirtti.

“Daha sonra biliyorsunuz Bayraklı’daki deprem meydana geldi” diyen Dr. Şevkin, o depremden sonra bir komisyon kurulmaya karar verildiğini belirtti. O depremler olmadan önce de uyarılarda bulunduğunu fakat dikkate alınmadığını dile getiren Dr. Şevkin, son olarak şunları söyledi:

“O depremden önce de birçok kez komisyon kurulması için önerge vermiştik. Hayata geçmemişti. Daha sonrasında yüzlerce insan öldükten sonra bir komisyon kuruldu.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor