ADANA SOKAKLARI BOŞALDI

Kahramanmaraş merkezli 10 ili de etkileyen deprem sonucunda çok fazla kayıp verdik. Tekrar deprem olabileceğine yönelik uzmanların uyarılarından sonra deprem bölgelerindeki insanların çoğu yaşadıkları şehri terk etti. Deprem bölgeleri içerisinde yer alan Adana’da da sokaklar bomboş kaldı.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat gecesi başlayan ve 10 ili etkisi altına alarak büyük yıkıma neden olan deprem Adana’yı da derinden etkiledi. Adana’da da büyük kayıplara neden olan ve etkisi hala da devam eden depremde birçok bina ya yıkıldı, hasar aldı. Birçok insan yaşamını yitirdi. Bir gün içerisinde 2 kere gerçekleşen depremde insanlar büyük korku yaşadı. Uzmanların depremin tekrar olabileceği konusunda insanları uyarması ve tedbirli olunmasını istemesi üzerine deprem bölgelerindeki insanlar, çözümü depremden uzak yerlere gitmekte buldu. Adana sokakları bomboş kaldı.

İmkanı olan insanların deprem bölgesini terk etmesi sonucunda Adana’da çoğu dükkan ve mekan açılmadı.

Adana’da kalan insanların da sığınma yerlerinde toplanması ya da park gibi etrafında bina olmayan yerlerde bulunmasından dolayı Adana sokakları ıssız kaldı. Adeta hayalet şehre dönen Adana’da insanlar hala deprem korkusuyla rahat bir şekilde hareket edemiyor, evlerine dönemiyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor