CHP’Lİ ŞEVKİN’DEN GAZETECİLERE ZİYARET

CHP Adana Milletvekili Dr.Müzeyyen Şevkin, Adana’da deprem dolayısıyla çalışmalarına tedbir amaçlı Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde devam eden gazetecileri ziyaret etti. Şevkin ziyarette deprem konusunda değerlendirmelerde bulunarak, “Depreme yönelik daha fazla geç kalmadan önemli önlemler alınmalı, büyük kayıpların önüne geçilmeli” dedi.

HABER VE FOTOĞRAF: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Kahramanmaraş merkezli olan deprem Adana’da da etkisini gösterdi. Yıkılan ya da hasar alan binaların olduğu Adana’da gazetecilerin de çalışma şartları zor duruma düştü. Gazeteciler tedbir amaçlı çalışmalarını Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri’nde sürdürmeye devam ediyor. Gazeteciler çalışmalarını sürdürürken CHP Adana Milletvekillerinden Dr. Müzeyyen Şevkin onları ziyaret ederek deprem hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Çalışan gazetecilere ziyarette bulunan Dr. Şevkin, deprem konusunda şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ben daha önce de defalarca dedim ve Afet Bakanlığı kurulması önerisinde bulundum. Fakat dediğim gibi bu teklifim reddedildi ve herhangi bir önlem alınmadı. Depremin ülkemizde herhangi bir dönemde tekrar olması kaçınılmaz. Depreme yönelik daha fazla geç kalmadan bilimsel çerçevede önemli önlemler alınmalı, büyük kayıpların önüne geçilmeli. Afet Bakanlığı kurulması için ısrarcı olmaya devam edeceğiz. Çünkü afet sadece deprem demek değildir. Afet aynı zamanda, heyelan, sel, yangın… İşte tüm bu afetlerde büyük ölçekli ölümlerin önüne geçmek için Afet Bakanlığı’nın acilen kurulması gerekiyor.

Özellikle 21. yüzyılda deprem sonrasında gözyaşı dökmek ve insanların hayatını kaybetmesi gerçekten çok üzücü. Bir jeoloji mühendisi olarak konuşuyorum.

“BELKİ ŞU AN BİLE ADIYAMAN’DA, MARAŞ’TA, HATAY’DA, ADANA’DA DOKUNULMAYAN BÖLGELER VAR”

Bir deprem anında madencilerin ve kurtarma ekiplerinin enkazlara anında müdahale etmeleri gerekir. Müdahalenin geciktiği her an bir hayat yitebilir. Belki de şu anda bile Adıyaman’da, Maraş’ta, Hatay’da, Adana’da dokunulmayan bölgeler var ve binlerce insan enkaz altında. Saniyelerin büyük önemi olduğu bir ortamda vinç ve benzeri ekipmanların hep hazır olması gerekir. Ülkemizin böyle bir gücü elbette var. Ama yanlış ellerde. Hiçbir şekilde doğru koordinasyon yapılmadı. Belediyeler devletten daha çok çaba sarf etti. Hem lojistik destek anlamında, hem barınma ve gıda anlamında belediyelerin hepsi inanılmaz bir çaba sar ediyorlar. İyi ki onlar var.

“EĞER İNSANLARIN OTURDUĞU BİNALARDA HASAR VARSA BİNALARIN OTURULABİLİR OLDUĞU TESPİT EDİLMEDEN EVLERİNE GİRMESİNLER”

Deprem 7,7 büyüklüğünde çok büyük depremdi. Artçı depremde doğal olarak büyük olur. Bu artçı depremlerin bizi etkilemesi çok doğal. O yüzden eğer insanların oturduğu binalarda hasar varsa binaların oturulabilir olduğu tespit edilmeden evlerine girmesinler. Bu gerçekten daha büyük kayıplar vermememiz için çok önemli. Çünkü artçı depremler hasar alan binaları daha çok etkiler ve daha büyük bir yıkıma sebep olabilir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor