Mavi-Lacivertliler ligden düşmesi neredeyse kesinleşen Ümraniyespor karşısında 1 puana razı oldu

Ligde zirve yarışının içinde olan ve Avrupa Kupaları’na katılmayı hedefleyen Adana Demirspor; küme düşmeme mücadelesi veren Ümraniyespor karşısında galibiyeti kaçırdı. İlk yarıda rüzgara karşı oynayan Mavi-Lacivertliler zaman zaman kalesinde önemli tehlikeler yaşarken, maçın ikinci yarısında oyunun hakimiyetini eline geçirdi. 1-0 öne geçmesine rağmen galibiyeti koruyamayan Şimşek, 2 puandan oldu.

23.hafta erteleme maçında Ümraniyespor’a konuk olan Adana Demirspor’da özellikle Onyekuru ve Yusuf Sarı çok kötü bir futbol sergilerken, santraforsuz bir oyun tercih eden Teknik Direktör Montella oyunun ilerleyen bölümlerinde Sheriff N’Diaye’yi oyuna alarak galibiyet için rakip kaleye yüklendiği dakikalarda etkili oldu ve aradığı golü de 79.dakikada buldu. N’Daiye takımını öne geçiren golü kaydetti.

Golden sonra skoru korumayı amaçlayan Demirsporlu futbolcular oyunun boşluklarına sığınıp, topu boş alana taşıyıp zamana oynayınca evsahibi ekip oyuncu değişiklikleriyle birlikte etkili oynamaya başladı. Kaleci Ertaç rakibin gollük ataklarında başarılı olurken, oyunu geriden başlatma ve ayağa pas yapma çabasında olunca, rakibin etkili presi karşısında önemli hatalar yaparken, golün başlangıcı da bu hatalardan kaynaklandı.

Deprem nedeniyle ertelenen maçta mutlak galibiyet hedefleyen Mavi-Lacivertliler; oyuna sonradan giren Mrsıc’in etkili ve prese dönük oyununun yanı sıra kaleci Ertaç’la başlayan pas hataları ve rakibin ileride baskı uygulaması sonucu kalesinde golü gördü. 88.dakikada oyuna sonradan giren Kayode skora dengeyi getiren oyuncu oldu. Şimşek bu sonuçla 39 puanda kalırken 23.haftayı 5.sırada tamamlamış oldu.

11 İl’de meydana gelen deprem felaketi nedeniyle Hatayspor’un ligden çekilmesiyle birlikte 24.haftayı hükmen galibiyetle geçirecek olan Mavi-Lacivertliler 25.hafta deplasmanda zirve hedefini sürdüren 38 puanlı Trabzonspor’la karşılaşacak. TFF’ye ait Riva Tesisleri’nde konaklayan Mavi-Lacivertliler; zorlu Trabzonspor maçının hazırlıklarına 2 günlük aranın ardından yarın başlayacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor