MONTELLA: HAFTAYA ADANA’YA DÖNMELİYİZ

Adana Demirspor, hafta sonu oynayacağı Trabzonspor maçı hazırlıklarına İstanbul’da TFF’nin Riva tesislerinde yaptığı antrenmanla devam ediyor. Mavi-Lacivertli futbolcular antrenmanlarda oldukça hırslı oldukları gözlendi.

Teknik Direktör Vincenzo Montella antrenman sonrası yaptığı açıklamada, deprem sonrasındaki yaşadıklarını anlattı. Montella, “Erişilebilir ve bağışlanabilir olmak. Niyetim bazı insanlari çin bazı evler yapmak. Kulüp, antrenman yaptığımız yerde şimdiden yaklaşık yirmi ev yaptı. Umarız çok fazla yardım olur. Bu arada film gibi bir kıyafet yaşandı. Yüzbinlerce evsiz var. Adana’da onbinlerce yerinden edilmiş insan var. Bu genel manada bir dram. Temel ihtiyaçlar eksik. Bazı şehirlere zor ulaşılıyor. Orada kulüp çalışanlarının etrafında, greçek ve muhtaç insanlar var. Neredeyse hepsi evsiz kaldı. Kulüp olarak ve kişisel olarak çok şey yaptık. Orada olduğum için daha fazlasını görme ihtiyacım doğdu.

İtalya’dan bir katkı daha getirmek istiyorum. Ciro bana hemen yardım edenler arasındaydı. Fabio ve Paolo Cannavaro ile harika bir birlikteliği var. Şimdi bunu güçlü bir şekilde yaşıyorum, insanlara yardım etme ihtiyacı hissediyorum. Yakından herşey gerçeküstü görünüyor, gerçek değil, inanılmaz. Nasıl idman yapıyoruz, bu bir tecrübe daha. Kulübün ellerine kendimizi bıraktık, devam etme kararı aldı, karşı takım bırakma kararı aldı. İmkanları vardı. İki tamı daha çekildi, kendime çok sordum. Devam etmek doğru mu? Kendime ikna edici bir cevap vermedim. Gelecek için beklenti duygusu vermeye devam etmek doğru, insanlar futbol yoluyla hayal kuruyor, duygusal hissediyorlar. Niyetimiz bu yolda devam etmek. Bunu yaşayan birçok aile uykuda zorlanır, geri dönmek istemezler. Koç sadece oyunları değil aileleri de rahatlatmalıdır. O zaman oyuncuların ruh hali de bundan geçre. Biz şimdi İstanbul’dayız, haftaya Adana’ya dönmeliyiz” dedi. (HABER: YENER EKİNCİ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor