GERÇEK ÖLÜM SAYISI NE KADAR?

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlerin sayısına yönelik soru işaretlerini gidermek adına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın cevaplaması istemiyle iki ayrı önerge verdi. Tülay Hatimoğulları verdiği soru önergesinde, “Deprem sonrası kimliği bilinen ve bilinmeyen olmak üzere ölümlere dair adli makamların elinde bulunan kayıtlardaik sayılar ile, bu sayıların adrese dayalı nüfus kayıtları ile karşılaştırılması ve kamuoyuna açıklanması sağlanacak mıdır?”

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Kahramanmaraş merkezli deprem 11 ili derinden etkilemiş ve büyük yıkımlara sebep olmuştu. Yıkımlar sonucunda birçok insan enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Milletvekili Hatimoğulları, depremden sonra açıklanan toplam ölüm sayılarına yönelik İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a cevaplaması istemiyle soru önergesi yöneltti. Hatimoğulları, Maraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından gerçek ölüm sayısına dair toplumda oluşan soru işaretlerinin giderilmesi için; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 96 ile 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle şu soruyu yöneltti:

-Deprem sonrası kimliği bilinen ve bilinmeyen olmak üzere ölümlere dair adli makamların elinde bulunan kayıtlardaki sayılar ile, bu sayıların adrese dayalı nüfus kayıtları ile karşılaştırılması ve kamuoyuna açıklanması sağlanacak mıdır?

Hatimoğulları, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından cevaplanması istemiyle ise şu soruları yöneltti:

Deprem sonrası kimliği bilinen ve bilinmeyen olmak üzere ölümlere dair adli makamların elinde bulunan kayıtlardaki sayılar kaçtır?

İlgili Bakanlıkla birlikte yürütülecek çalışma ile; bu sayıların adrese dayalı nüfus kayıtları ile karşılaştırılması ve kamuoyuna açıklanması sağlanacak mıdır?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor