Abdullah Kaplan’dan Bölge’ye ziyaret

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Ak Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Abdullah Kaplan, adaylığını resmi olarak açıklamıştı. Kaplan, Bölge Gazetesi Genel Müdürü İlker Uçak’ı ziyaret etti.

Mersin Üniversitesi mezunu, 4 çocuk babası, eğitim ve sağlık sektöründe yöneticilik yapan Abdullah Kaplan, aday adaylığını resmi olarak açıkladı. Bölge Gazetesi Genel Müdürü İlker Uçak’ı ziyaret eden Kaplan, “Şöyle bir baktığımız zaman ben Adana’nın Türkiye ve dünyada hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorum. Cumhuriyetin ilk yıllarında Adana ekonomisi Türkiye’nin sayılı ekonomilerindendi. Ama şu anda belki ilk ona bile giremez. Bu da ilgisizlik ve alakasızlıktan kaynaklanıyor. Biz bunları değiştirmek, Adana’yı hak ettiği yere tekrardan çıkarmak için bu yola başvurduk” dedi.

“BU YOLDA AK PARTİ İLE YÜRÜME KARARI ALDIK VE BUNU AK PARTİ’YLE YAPABİLİRİZ DİYE DÜŞÜNDÜK”

Depremden sonra adan olmaya tam olarak karar verdiğini ve doğduğu şehir olan Adana’yı daha yükseklere taşıma hedefi olduğunu belirten Kaplan, “Biz iş insanı olduğumuz için senenin 6 aynı yurt dışında geçiren iş insanlarız. Fakat depremden sonra düşündük ve ‘Adana için ne yapabiliriz?’ diye kendimize sorduk. Aklımıza zaten şu anda sahada uyguladığımız projelerin hepsini Adana’ya uygulayabileceğimizi geldi. O vesileyle bir yola çıktık. Bu yolda da Ak Parti ile yürüme kararı aldık ve bunu Ak Parti’yle yapabiliriz diye düşündük” diye kaydetti.

KAPLAN’IN ADANA İÇİN PROJELERİ HAZIR

“Biz aslında Adana’nın milletvekiliyiz. Ama bunu Allah nasip ederse Ak Parti ile yapacağız” diyen Kaplan, konuşmasının devamında Adana için düşündüğü projelerden söz etti:

“Öncelikle Avrupa Birliği fonlarını Adana’mıza çekmek istiyoruz. Sadece Avrupa Birliği de değil, genel olarak alabileceğimiz fonların hepsini depremden sonra Adana’daki insanlarımızı rehabilite etmek ve kentsel dönüşümün hızlanması adına Adana’ya çekmek istiyoruz. Adana’yı uluslararası alanda bilinen bir şehir haline getirmek istiyoruz. Bunu da Adana’nın sadece 3. sayfa haberlerinden ibaret değil de başka yönlerinin de olduğunu göstererek yapmak istiyoruz. Adana’da; turizmde, tarımda, eğitimde ve sağlıkta bir dönüşüm başlatmak istiyoruz. Zaten biz şu anda aklımızda olan projelerimizi sahada uyguluyoruz. Ama bunları Adana özeline çekerek Adana’da uygulamak da istiyoruz. Hedefimiz bu.”

“ADANA’NIN HAK ETTİĞİ YERDE OLMASINI İSTİYORUZ”

Adana’nın tüm dünyada tanınmasını ve Türkiye’de de kalkınmış bir şehir olarak anılmasını istediğinin bir kez daha altını çizen Abdullah Kaplan, eğer seçimi kazanırsa yılın yarısından fazlasını Adana’da geçireceğini, Adanalıların derdini dinleyerek derman bulmak için uğraşacağını belirtti ve konuşmasını noktaladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor