HAYDİ ŞİMŞEK AVRUPA AŞKINA

Adana Demirspor, bugün saat 20.30’da İstanbul’da karşılaşacağı Galatasaray maçı hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı. Mavi-Lacivertliler’de tek hedef Galatasaray’ı yenerek Avrupa’ya gitme yönünde bir adım daha yol katetmek istiyor. Galatasaray-Adana Demirspor maçını Ali Şansalan yönetirken, yardımcılıklarını Serkan Olguncan ve Serkan Tokat yapacak.

Avrupa kupalarını hedefleyen Adana Demirspor, Trabzonspor yenilgisini Antalyaspor galibiyetiyle telafi ettikten sonra gözünü lider Galatasaray’a çevirdi. Mavi-Lacivertliler, Sarı-Kırmızılılarla deplasmandaki kritik maça mutlak puan parolasıyla hazırlanıyor. Milli arayı en iyi şekilde değerlendirdiklerini belirten Montella da Galatasaray karşısında 3 puana uzanacaklarını iddia etti. Rakiplerinin zayıf yönlerini iyi analiz ettiklerini vurgulayan Montella, “İstanbul’a kazanmaya geldik. Avrupa için yola kazanarak devam etmeliyiz” dedi.

Adana Demirspor’un İstanbul takımları ile oynadığı ve skandal kararlara imza atılan maçlara hep aynı hakem denk geldi. Aralık ayında İstanbul’da oynanan Beaşiktaş maçındaki Ali Şansalan’ın skandal yönetiminin yankıları sürerken, bugünkü maçına yine aynı hakemin atanması “Bu nasıl tesadüf?” sorusunu beraberinde getirdi. Adana Demirspor’un geçen sezon kendi evinde oynadığı Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarına atanan Ali Şansalan, bu sezon da deplasmanda oynanan Beşiktaş ve Galatasaray maçlarına atanması dikkat çekti.

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında oynanan Fenerbahçe maçında hakem Ali Şansalan, Adana Demirspor’un net penaltısın es geçmişti. Geçen sezon Adana’da oynanan Beşiktaş maçında Adana Demirspor’un 2 golünü iptal eden, bir penaltısını vermeyen Ail Şansalan maç sonu “Varsayalım hata yaptık” şeklinde skandal bir açıklamaya imza atmıştı. Bu sezon deplasmanda oynanan Beşiktaş maçını da yöneten Ali Şansalan’ın kararları futbol yorumcuları tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti. Ali Şansalan, Adana Demirspor’un bugüne kadar 12 maçını yönetirken, Mavi-Lacivertliler 5 galibiyet aldı ve 5 kez de sahadan mağlup ayrıldı. (HABER: YENER EKİNCİ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor