AHMET DARDAĞAN: 1 OYU BİLE KORUYACAĞIMIZA ANT İÇTİK

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi için hazırlıklar devam ederken sandık güvenliği için de Seyhan’da önlemler alındı. Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan, “Ülkeye bir umut olacağız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanımız olacağına olan inancımız tam. Adanalıların bir oyunu bile koruyacağımıza ant içtik. Adana’da sandıklar güvende. Adana’da birinci parti olacağız. Seçime CHP Seyhan ilçesi Ahmet Dardağan yönetimindeki ekibiyle hazır. Büyük heyecanla seçimi bekliyoruz” dedi.

HABER: CANSU ERSOY/MERYEM ÜNAL

ADANA (BÖLGE)-Mart ayını da geride bıraktık ve seçime çok kısa bir süre kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan İlçe teşkilatında 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçim hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Hazırlıklar devam ederken bir yandan da sandık güvenliğiyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Adana’da sandık ve oy güvenliğiyle ilgili Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan önemli bilgiler verdi.

Seçim için hazır olduklarını belirten Dardağan, “Çalışmalarımız da son hızıyla devam ediyor. Sandık görevlilerimiz, mahalle sorumlularımız, okul sorumlularımız, bilişimcilerimiz ve daha birçok kişi ile biz seçime hazırız. Bu sorumluların belirlenmesiyle uğraştık. Sahadaydık ve gerekli gözlemleri, çalışmaları yaptık. Deprem felaketinden sonra 4 veya 5 okulumuz kullanılmayacak hale geldi. ‘Onların yerine neler yapabiliriz?’ diyerek çalışmalar yapıyoruz. O okullarda oy kullanacakların başka hangi okullarda oy kullanabileceklerini takip ediyoruz” dedi.

“GÖREVLİLERİMİZE GÖREVLERİNİ ANLATTIK VE EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYORUZ”

1650’ye yakın sandık görevlisinin olacağını dile getiren ve görevlilerin eğitimine geçtiğimiz haftadan itibaren başladıklarının altını çizen Dardağan, “Cumhuriyet Halk Partisi internet sitesinde buna yönelik bir modülümüz var. O modüle bağlı olarak görevlilerimize görevlerini anlattık ve eğitimlerine devam ediyoruz” diye de ekledi.

“1 OY BİLE OLSA ONU KORUMAYA ANT İÇTİK”

Başkan Dardağan, cumhurbaşkanı seçiminin yanı sıra milletvekili seçimlerinin de yapılacağını hatırlattı ve sahada CHP aday milletvekilleriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini de aktardı. “Neden milletvekili olmak istediklerini öğreniyoruz. Elimizden geldiğince vatandaşlarımızın sorunlarını çözebilecek liyakatlı kadro oluşturmaya çalışıyoruz” diyen Dardağan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Sandık güvenliği için önlemlerimiz var. Zaten biz 1 oy bile olsa onu korumaya ant içtik. Biz bu yola yüreğimizi koyduk. Bunun yanı sıra bu sene kontrolleri biraz daha sıkılaştırdık. Bu sene için bir yeni projemiz de var. Biz 81 ilimizde bunu uygulamaya çalışıyoruz. Her okula bir avukat ve bir bilişim sorumlusu eklemeyi planlıyoruz. Böylelikle her okula bir avukat, bir bilişim sorumlusu, bir kat sorumlusu ve bir de okul sorumlusu olacak. Bu şekilde sadece itiraza yetkili görevliler bulundurmayı hedefliyoruz. Oyumuzu koruyacak çalışma arkadaşları seçerek kendimizce tedbir almayı amaçladık. Bunların da eğitimlerine hız kesmeden devam ediyoruz. Seçim zamanı ne yapılması gerektiğini, nasıl davranmaları ve nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatan genel bir modülümüz var. Yaklaşık bir buçuk saat bunların eğitimini veriyoruz. Kısaca aksilikler olduğunda yapması gerekenleri ve buna nasıl müdahale edeceğini anlatan yasal bir cetvel. Türkiye’nin 7. Büyük ilçesiyiz. 55 ilden büyük bir ilçeyiz. Yaklaşık 160 tane okulumuz, 1650 tane sandığımızın olmasını bekliyoruz buna hazırız. Konuyla ilgili tüm sorumlularımız ve yetkili arkadaşlarımızla seçimi bekliyoruz.”

“KENDİ ÜYELERİMİZİ İKAMETGÂHLARINI KONTROL ETMELERİ GEREKTİĞİ KONUSUNDA UYARDIK”

Başkan Dardağan, geçtiğimiz günlerde karşılaştığımız ikametgah adreslerinin silinmesi ya da adres karışıklığı ilgili de şu açıklamalarda bulundu:

“Ortaya çıktığından beri bu durumla ilgilendik. Tüm muhtarlıkları gezdik. Çalışmalarımız esnasında bunlarla ilgili görüşlerimizi sunduk. İtirazlarımızı yaptık. Kendi üyelerimizi ikametgâhlarını kontrol etmeleri gerektiği konusunda uyardık. YSK’nin sayfasından seçmen olup olmadıklarını kontrol etmelerini istedik. Bunun çok ciddi bir sorun olacağını zannetmiyorum. Onun tespitlerini elimizden geldiğince yaptık. Tüm vatandaşların da öz sorumluluğu göstereceğine inanıyorum”

“GENEL BAŞKANIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN CUMHURBAŞKANIMIZ OLACAĞINA OLAN İNANCIMIZ TAM”

Çok heyecanlı olduklarını ve başaracaklarını bildiren Dardağan, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Ülkeye bir umut olacağız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanımız olacağına olan inancımız tam. Adana’da sandıklar güvende. Adana’da birinci parti olacağız. Seçime CHP Seyhan ilçesi Ahmet Dardağan yönetimindeki ekibiyle hazır. Büyük heyecanla seçimi bekliyoruz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor