“KIŞIN ÖMRÜ BAHARA KADARDIR”

Yeşil Sol Parti seçim için start verdi. Yeşil Sol Parti Adana İl Eş Sözcüsü Sabahat Mutluay, Halkların Demokrat Partisi Adana İl Eş Başkanı Mehmet Karakış ve partililer İnönü Parkı’nda toplanarak seçim açıklaması yaptı. Basın açıklamasını yapan Mutluay, “Herkes görecek ki Yeşil Sol Parti, bu ülkenin tarihini ve makûs talihini kesinlikle değiştirecektir. Kışın ömrü bahara kadardır. AKP-MHP iktidarının ülkeye yaşattığı kara kışın ömrü de sandıklardaki Yeşil Sol Baharı’na kadardır. Baharda bitecekler, baharda gidecekler“ dedi.

 

HABER: CANSU ERSOY

FOTOĞRAF: MERYEM ÜNAL

ADANA (BÖLGE)-Seçimlere çok az bir süre kaldı. Neredeyse tüm partiler seçim startını verdi ve hazırlıklarına başladı. Yeşil Sol Parti de Adana’da İnönü Parkı’nda seçim startı için açıklama gerçekleştirdi. Açıklamayı yapan Yeşil Sol Parti Adana İl Eş Sözcüsü Sabahat Mutluay, “Yeşil Sol Parti’yiz. Buradayız. Türkiye’nin yeni ve güçlü umudu, cesareti, değişim ve çözüm gücü olan Yeşil Sol Parti’yiz. Yeşil Sol’un ağacının köklerini daha derinlere salmak, her bir dalında çiçek açmak için geliyoruz. Halkımızın yanında olduk olmaya devam edeceğiz. Halkımıza seçenek verdik ve onlara olan sözümüzü tuttuk. Umudumuzu kaybetmedik inat ettik demokrasi siyaset dedik, barış ve adalet dedik. Demeye devam edeceğiz. Yeni yollar elbette vardır dedik halkımızı çaresiz, seçeneksiz, umutsuz bırakmadık. Türkiye halkına verdiğimiz sözleri tuttuk, başardık” diye aktardı.

“TÜRKİYE’Yİ KADINLARIN BAHARI İLE BULUŞTURMAK İÇİN GELİYORUZ”

Yeşil Sol Parti Adana İl Eş Sözcüsü Sabahat Mutluay konuşmasının devamında şunlara değindi:

“Yeni yollarımızla, yeni ittifaklarımızla, halkımızla kadınlarımız, emekçilerimiz ve en önemlisi gençlerimizle birlik oluşturduk ve geliyoruz. Yeni oluşturduğumuz yolun adı da, adresi de, rengi de Yeşil sol Partisidir.  14 Mayıs’ ta tek adam rejimini yıkmak için, onları geldiği yere yollamak için kadınlar olarak geliyoruz. Türkiye’yi kadınların baharı ile buluşturmak için geliyoruz.”

“21 YILDA BU ÜLKEYE YAŞATTIKLARI TÜM FELAKETLERİN VE KRİZLERİN SİYASİ HESABINI DA MUTLAKA SORACAĞI”

“Türkiye’nin dört bir yanından milyonların Yeşil Sol’u olarak geliyoruz! Kendisini demokratik bir gelecekte görmek isteyen herkes için geliyoruz” diyen Mutluay, “Ayrımcılığa uğrayan, dışlanan, yok sayılan, talepleri görmezden gelinen her inanç ve kimliğin, yaşam tarzının, bütün mazlumların özgür ve eşit yaşam teminatı olmak için geliyoruz. Güçlü ve kalıcı demokrasinin, onurlu bir barışın, gerçek adaletin, eşitliğin ve özgürlüklerin temelini, çözümün yol haritasını oluşturmak için geliyoruz. Ülkenin üzerine çöken AKP-MHP siyasi enkazını hep birlikte kaldıracağımıza söz verdik. Sadece kaldırmakla da yetinmeyeceğiz, 21 yılda bu ülkeye yaşattıkları tüm felaketlerin ve krizlerin siyasi hesabını da mutlaka soracağız. Herkes görecek ki Yeşil Sol Parti, bu ülkenin tarihini ve makûs talihini kesinlikle değiştirecektir. Kışın ömrü bahara kadardır. AKP-MHP iktidarının ülkeye yaşattığı kara kışın ömrü de sandıklardaki Yeşil Sol Baharı’na kadardır. Baharda bitecekler, baharda gidecekler“ diye de belirtti.

“14 MAYIS SEÇİMLERİ BU NEDENLE HEM KRİTİK, HEM TARİHİ, AYNI ZAMANDA ÇOK ÖNEMLİDİR”

“Güçlü bir demokrasiyi kurmaya geliyoruz. İkinci yüzyılında Cumhuriyeti halklarımızın demokrasi talepleriyle buluşturmak ve demokratik bir cumhuriyet yüzyılını birlikte yaratmak için yeni dönemin kapılarını açıyoruz. 14 Mayıs seçimleri bu nedenle hem kritik, hem tarihi, aynı zamanda çok önemlidir. Sadece bir seçim değildir; yaşayacağımız düzeni ve geleceği hep birlikte belirleyeceğimiz bir tarihtir” diye vurgulayan Sabahat Mutluay, ayrıca Yeşil Yol Partisinin tarih yazacağını da özellikle belirtti.

“GELİN, HEP BİRLİKTE YEŞİL SOL’U MECLİS’İN YENİ 100’ÜNE DÖNÜŞTÜRELİM”

Büyük bir şevkle, heyecanla ve ruhla son zamanların en büyük seçim kampanyasını yürüteceklerini belirten Mutluay, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Büyük bir şevkle, heyecanla ve ruhla son zamanların en büyük seçim kampanyasını yürüteceğiz. Tüm baskı ve engellemelere rağmen meydanları asla iktidarın zorbalığına bırakmadık bırakmayacağız. Kumpaslarla, kapatma davasıyla, tuzaklarla, siyasi operasyonlarla bizleri durdurmaya çalışanlara karşı, gücümüzü meydanlarda ve sandıklarda en güçlü şekilde göstereceğiz. Halkın gümbür gümbür gelmekte olduğunu, Yeşil Sol’un tarih yazmakta olduğunu herkese göstereceğiz. Kadınların ve gençlerin gücünü bir kez daha meydanlarda herkese göstereceğiz. Hedefimiz; en az 100 milletvekili ile parlamentoda yer almaktır. Bir kez daha değişim isteyen, yeni bir yaşam ve gelecek talep eden herkese sesleniyoruz: Gelin, hep birlikte Yeşil Sol’u Meclis’in yeni 100’üne dönüştürelim, siyaseti de geleceği de belirleyen 100’e dönüştürelim. Tarihi yeniden ve birlikte yazalım, sandıkların rengi Yeşil Sol olsun.”

“HDP’NİN RUHU YEŞİL SOL’UN AĞACINDA VUKU BULDU”

HDP Adana İl Eş Başkanı Mehmet Karakış’da bu ülkeyi, bu cumhuriyeti demokratikleştirmek adına bu yola girdiklerini belirtti ve konuşmasının devamında şu cümleleri kullandı:

“Cumhuriyetin geçmiş yüzyılı acı, dram, felaket yüzyılıdır. Ekonomi kırımından kültür kırımına, siyasi kırıma kadar ne varsa yaşandı. Halklar ve inançlar görmezden gelindi. Oligarşiyle başlayan faşizimle sonuçlanan bir cumhuriyet realitesiyle karşı karşıyayız. Ancak HDP’nin ruhu Yeşil Sol’un ağacında vuku buldu. Bu nedenden dolayı biz Halkların Demokratik Partisi olarak, Yeşil Sol Partisi çatısı altında seçime gireceğiz. Tek bir oyun bile heba olmasına müsaade etmeyeceğiz. Siz HDP’yi kapatmak için uğraşın, tezgahlar kurun; biz siyasi çalışmalarımızı Yeşil Sol Partisi altında sürdürmeye devam edelim. Çünkü biz halkların, inançların, işçilerini akarsuyun ormanların sesiyiz. Sizin bu zorbalığınıza bu günden itibaren son vermenin startını vermeye geldik.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor