“’APARTMAN KÜTÜPHANESİ KÜLTÜRÜ’ YAYGINLAŞTIRILMALI”
Ülkemizde kitap okuma oranları çoğu ülkeye göre daha düşüktür. Teknolojinin gelişmesiyle beraber kitap okuma oranları gün geçtikçe daha da düşüyor. Okumanın ve okuyarak öğrenmenin önemli olduğu bu çağda çoğu kişi bunun farkında değildir. Okumanın öneminin farkında olanlardan biri olan ve insanlara okuma alışkanlığı kazandırmak için birçok proje gerçekleştiren Siyasi İletişim Uzmanı Bünyamin Deniz Kıraç, okuma kültürünün kazanılması için yeni bir fikir daha buldu. Birçok okulu kütüphaneye kavuşturan Kıraç, bu kez de ‘Apartman Kütüphanesi Kültürü’ projesi için çalışmalara başladı. Türkiye’de bir ilk olacak olan bu projeyle eğitimin daha geniş alanda yaygınlaştırılması hedefleniyor.
HABER: CANSU ERSOY
ADANA (BÖLGE)-Siyasi İletişim Uzmanı Bünyamin Deniz Kıraç, bu güne kadar birçok okulun kütüphaneye kavuşmasında başrol oynamış isimlerden biri. Toplumsal duyarlılığı artırmak ve okuma kültürünü geliştirerek sonraki nesillere aktarmak adına uzun zamandır kitap toplama kampanyaları düzenliyor. Gönüllüler ve destekçiler aracılığıyla birçok kitap toplayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Bu kez de Türkiye’de bir ilk olan ‘Apartman Kütüphanesi Kültürü’ projesiyle yola çıkan Kıraç, okuma kültürünü herkes arasında yaygınlaştırmayı hedefliyor.
“2 YILDA 23 BİN KİTAP TOPLAYIP GEREKLİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRDIK”
‘Apartman Kütüphanesi Kültürü’ projesinden önce birçok projeye imza atan Kıraç, “2 yılda 23 bin kitap toplayıp gerekli ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Şehir merkezinin belli yerlerinde Park Kitaplıkları kurduk. Park Kitaplıklarının yaygınlaşmasına öncülük etmek, muhtarlıkların daha halk hareketli çalışmasını sağladı” dedi. Kıraç, 3 mahalle muhtarlığında bu Park Kitaplıklarının aktif şekilde çalıştığını da belirtti.
“30 İLDE, 10 OKULA, BİNLERCE KİTAP VE YAKLAŞIK 500 KİTAP BAĞIŞÇISI”
Park Kitaplıklarının ardından her okulda kütüphane olması gerektiği fikrinin yaygınlaştırılması gerektiğine de inandığını ve bu yönde çalışmaya başladığını belirten Kıraç, 30 ilde, 10 okula, binlerce kitap topladı. Kıraç bunları yaparken yaklaşık 500 kitap bağışçısı ile tanıştı ve onların da desteğini alarak kütüphane kurulmasına kendisi ve projeyi destekleyenlerle beraber olanak sağladıklarını söyledi.
“KENTİMİZDE YENİ YAPILACAK BİNALARA ORTAK KULLANIM ALANI İÇERİSİNDE APARTMAN KÜTÜPHANESİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI OLDUKÇA ÖNEMLİ”
Şimdi de Apartman Kütüphanesi projesi için çalışmalar yürüten Kıraç, “Kentimizde yeni yapılacak binalara ortak kullanım alanı içerisinde Apartman Kütüphanesinin yaygınlaştırılması oldukça önemli. Bu kültür, kentte önemli bir eksiklik. Bu türlü bir yapılanmanın apartman sakinlerinin birbirini daha iyi tanıması ve gençlerin ilişkilerinin daha sağlıklı olmasına olanak sağlayacağına inanıyorum. Konuyla ilgili dilekçemiz konunun muhatabı Adana Mimarlar Odası/Oda Kayıt Bürosu’ndan geçti. Mimarlar Odası Başkanı Sayın Sedat Gül ile karşılıklı imzaları atıp belgelerimizi kendisine teslim ettik” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sedat Bey projenin toplumun bilgiyle kaynaşması açısından oldukça yararlı olacağını ifade ederek ilk yönetim kurulu toplantısında gündeme alacağını söyledi. Kendisine ve Oda Yönetim Kurulu’na gerek projemize duyarlı bakmasından, gerekse misafirperver davranışından dolayı teşekkür ediyoruz.”