CHP’NİN ADANA’DAKİ HEDEFİ BİRİNCİLİK İPİNİ GÖĞÜSLEMEK

Cumhuriyet Halk Partisi Adana milletvekili aday listesinin kesinleşmesinden  sonra,  tabanda görülen memnuniyet, birinci parti olma umudunu artırdı.  Mevcut milletvekillerinin başarılı performansı nedeniyle  listede yer almaları da tabanda memnuniyetle karşılandı. Tek değişim geçen seçimde birinci sırada yer alan Ayhan Barut’un bu sene listede  5.sırada yer almasının DEVA kontenjanından milletvekili adayı olan Sadullah Kısacık’tan kaynaklandığı bildirildi.

“ADANA’DA BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ”

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve Burhanettin Bulut, “Biz bu seçimi kendimiz için değil Türkiye için kazanmak istiyoruz. Bunun için birinci sıra veya beşinci sıra farketmez. Nerde olursak olalım partimizi Adana’da birinci parti yapmak ve genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı seçilmesini sağlamak. Bunu başarmak için da Adana’da ne kadar fazla milletvekili çıkarırsak mecliste o kadar çoğunluk sağlarız. Bunun için de başta Ayhan Barut arkadaşımız olmak üzere diğer arkadaşlarımızı da meclise götürmek istiyoruz” dediler.

 

(BÖLGE ÖZEL)-Cumhuriyet Halk Partisi’nin önceki gün açıklanan ve kesinleşen  milletvekili adayları Adana’da sürpriz sayılmazken,  Ayhan Barut’un 1.sıradan 5.sıraya gerilemesinin DEVA Kontenjanından kaynaklandığı bildirildi .

Bu sıralamanın CHP Adana’da olumsuz bir hava estirmediği ve parati tabanında memnuniyet uyandırdığı belirtilirken,  Ayhan Barut’un 5. sıradan  kesin kazanacağına inanıldığı da ifade edildi.  Adana’da 5 vekilliği kesin alacaklarını, 6 milletvekili çıkaracaklarına inandıklarını belirten partililer, garanti olarak gördükleri ve 6’yı zorlayacaklarına inandıklarını kaydettiler.

Ayhan Barut ta dün sosyal medya hesaplarından yayınladığı mesajda “Yine baharlar gelecek, güzel yurdumuzda ve kentimizde herkes gülecek” şeklindeki mesajı da halka güveninin göstergesi olarak değerlendirildi.

Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut ve Ayhan Barut’a bu seçimde de CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cuumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından adaylığa layık görülmesi onlara ne kadar güvendiğini de gösterdi. Görüşlerine başvurduğumuz CHP Milletvekilleri ve adayları Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve Burhanettin Bulut, “Şu anda tek düşüncemiz Adana’da ilk 6’yı almak. Ayhan Barut arkadaşımızı  halkımızın desteğiyle mutlaka meclise götüreceğiz ve mücadelemize orada hep birlikte devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Seçim çalışmalarımıza bütün arkadaşlarımızla birlikte başladık ve Adana’dan ne kadar milletvekili arkadaşımızı Ankara’ya götürürsek o kadar başarılı olacağız demektir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu da Cumhurbaşkanı seçerek, yeni bir döneme adım atacağız. Yarınlar Türkiye’nin, yarınlar Adana’nın olacak. Sloganımız olan ‘Sana Söz Yine Baharlar Gelecek’ 15 Mayıs’ta yeni bir  Türkiye’ye hep birlikte uyanacağız” dediler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor