BOŞALTILAN HASARLI BİNALAR KORKUTUYOR

HABER VE FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde olan ve  Adana’da da büyük yıkım ve ölümlere yolaçan depremde ağır hasar gören binaların halk arasında korku yarattığı ve bir an önce yıkılarak kaldırılması gerektiği belirtildi.

Ağır hasarlı  binaların çoğu boşaltıldığı halde hala yıkılmamasının tedirginliğini yaşadıkları belirten vatandaşlar, 2 aydan fazla zaman geçmesine rağmen Adana merkez Seyhan ilçesinde bulunan İbo Osman Caddesi’ndeki bina ve Kenan Evren Sitelerinin arkasında Yeşilyurt Yeşil Bağlar Camii yanındaki bina bunlardan bazıları olduğunu ifade ederek “Bu ağır hasarlı binalar yıkılmadıkça biz huzursuz ve ölüm korkusuyla yaşamaya mahkum olacağız” diyerek şu açıklamalarda bulundular:

“Ağır hasarlı olan binalar tamamen boşaltılmış, sadece yıkılmayı bekliyor. Binaların olduğu cadde ve sokaklar sabah ve akşam saatlerinde trafiğin en yoğun olduğu yerler.         Buradan geçen insanlar ve burada bulunan esnaf büyük tedirginlik yaşıyorlar” diyerek “Bu binalar hemen hemen 1.5 aydır böyle. Vatandaşlara oturulamaz deyip boşalttırdılar. Şimdi de geçen süreye rağmen tek bir yetkili gelip şu gün yıkılacak demediler. Bizler de merak ediyoruz. Bu binalar nasıl yıkılacak? Yıkılırken ne gibi tedbirler alınacak? Çünkü yan yana ve karşı karşıyayız. Bizler esnaflar olarak bu binaların en kısa zamanda yıkılarak görüntü kirliliğine son verilmesi ve rahat nefes almak istiyoruz. Korku dolu günler yaşamaktan bıktık” dediler.

YIKILACAK BİNA SAYISI 5 BİN 767’YE ULAŞTI

Adana’nın bina hasar bilançosu her geçen gün kötüye doğru seyrettiği belirtiliriken, son verilere göre yıkılacağı açıklanan ağır ve orta hasarlı bina sayısının il genelinde 5 bin 767’ye ulaştığı bildirildi. Yetkililer, hasar tespiti yapılamayan bina sayısının da 30 bin civarında olduğuna dikkat çekti.  Ağır ve orta hasarlı binaların çoğunluğunun Seyhan, Yüreğir, Ceyhan ve Sarıçam ilçelerinde olduğu görünüyor. Depremde 11 binanın yıkıldığı, çok sayıda kişinin ölümüne yol açan Çukurova ilçesinde bile ağır ve orta hasarlı binaların diğer ilçelere göre daha az olduğu de belirtildi.

“BU BİNALAR DİĞER BİNALARA DA ZARAR VERDİKTEN SONRA MI YIKILACAK?”

Bu binalarda yaşayan insanların evlerini ne zaman boşaltacağı, yıkımın ne zaman başlanacağına dair ve burada yaşayan vatandaşların barınma sorununun ne olacağı hakkında yetkililerden hiçbir açıklama gelmemesinin de halkı tedirgin etmeye devam  ettiği belirtilirken, boşaltılan bazı binaların hala yıkılmaması  “Bu binalar ne zaman yıkılacak, yeni bir deprem olup diğer binalara da zarar verdikten sonra mı yıkılacak?” korkusunu yaşadıkları belirtiliyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor