ŞİMŞEK SERİ PEŞİNDE

Adana Demirspor, bugün saat 20.30’da deplasmanda Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda Konyaspor’a konuk oluyor. Teknik Direktör Vincenzo Montella ile dün son kez yaptığı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayarak bugün Konya’ya geçip maç saatini bekleyecek. Konyaspor-Adana Demirspor maçını Barış Sarper Saka yönetecek. Saka’nın yardımcılıklarını Mehmet Kısal ve Murat Gözütok yapacak.

Deplasmanda Galatasaray’a kalesinde son dakikalarda yediği gollerle mağlup olan Mavi-Lacivertliler, 28.hafta maçında Gaziantep Futbol Kulübü’nün ligden çekilmesi ile 3-0 hükmen galip sayıldı. 29.haftada kendi evinde Kasımpaşa’yı 5-0’lık skorla mağlup edep Adana Demirspor, deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak. Konyaspor ile Adana Demirspor bugün 29.randevuya çıkıyorlar. Geride kalan maçlarda 9’ar galibiyetle eşitlik bulunuyor. İki ekip bugüne kadar 2.Lig, 1.Lig, Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda 28 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda iki ekibinde 9’ar galibiyeti bulunuyor. 10 karşılaşma ise berabere bitti. Konya’da oynanan 13 karşılaşmadan Adana Demirspor sadece 1 galibiyet alabilirken, Konyaspor 6 galibiyet aldı. 6 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi.

Mavi-Lacivertliler, zorlu karşılaşmadan 3 puan ile ayrılarak hem Avrupa hedefini devam ettirmek, hem de seri galibiyetler almak istiyor. Adana Demirspor, ligin 4.haftası ile 15.haftası arasında 11 maçlık namağlup seri yakalamış, 29.hafta sonunda topladığı 51 puanla 4.sırada yer alırken, bu sezon üst üste 3 galibiyet alamadı.   Evinde yenilmezlik serisini 15 maça çıkaran Adana Demirspor, Konya Stadyumu’ndan alacakları puanlarla Avrupa hayalini gerçekleştirmede bir engeli daha kaldırmak istiyor. Mavi-Lacivertliler, Beşiktaş’ın puan kaybettiği haftada üçüncülük mücadelesi veriyor. Adana Demirspor’da Kasımpaşa maçında sarı kart gören Semih Güler oynayamayacak. Semih’in yerine Mert Çetin’in yerine forma giymesi bekleniyor. Onun dışında cezalı ve sakat oyuncunun bulunmadığı ve tam kadro olarak Konya’ya gideceği belirtildi.

Teknik Direktör Vincenzo Montella, takımının aynı performansını Konyaspor karşısında da bekliyor. Montella, “Kasımpaşa karşısındaki futbolu Konya’da da sergileyip, Avrupa hedefimize emin adımlarla ilerleyeceğiz” diye takımını motive etmeye çalıştığı öğrenildi. Deplasmanda 3 maçtır galibiyete hasret kalan Mavi-Lacivertliler, bu maçlardan 2 yenilgi 1 beraberlik aldı. Adana Demirspor, Konyaspor önünde de üç yıldızına çok güveniyor. Montella’nın, Konyaspor karşısındaki kozları Belhanda, Akintola, Yusuf Sarı ve Badou Ndiaye olacak. Kasımpaşa karşısında iki gol bulan Akintola ile son golü atan Belhanda’nın yanı sıra 1 gol, 1 asistle oynayan Yusuf Sarı ve takımının en golcüsü Badou Ndiaye’nin performansı Konyaspor karşısında alınacak sonucu büyük ölçüde belirleyecek. (HABER: CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor